Váratlan fordulat következhet Cristiano Ronaldo karrierjében

Már csak idő kérdése Cristiano Ronaldo manchesteri távozása, a 37 éves portugált szívesen látnák Nápolyban, de az üzlet létrejötte komoly kompromisszumot követel az ötszörös aranylabdástól.

Magyar Nemzet
2022. 10. 25. 8:54
Cristiano Ronaldo Manchester United
Cristiano Ronaldo Manchester United Fotó: Oli Scarff Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta elköszönt a Real Madridtól, karrierje bővelkedik a nem várt fordulatokban. 2018-ban zsinórban három Bajnokok Ligája-győzelem és a Real Madridnál töltött kilenc szezon után a portugál klasszis a Juventushoz szerződött. A 98 meccsen szerzett 81 gólja önmagáért beszél, ám a kiváló mérleg sem volt elég ahhoz, hogy Ronaldo BL-győzelemhez segítse a Juvét. Torinóban az edző, Massimiliano Allegri nem az akkor 36 éves labdarúgóra kívánta építeni a jövő csapatát, a portugál távozni kényszerült, a Manchester Unitedhez tért vissza. Az Old Traffordon Ralf Rangnick majd az őt váltó holland Eric Ten Hag sem számított a szolgálataira. A nyáron Ronaldo szívesen váltott volna klubot, de egymásnak ellentmondó sajtóhírek szerint két probléma vetődött fel a váltással kapcsolatban: vagy a United nem akarta őt elengedni és az is elképzelhető, hogy nem érkezett konkrét ajánlat a labdarúgóért.

A novemberben kezdődő katari világbajnokság után újabb változás következhet Ronaldo pályafutásában. Angol források tudni vélik, hogy a Premier League egyik élklubja, a Chelsea érdeklődik az ötszörös BL-győztes csatár leigazolása iránt.

A spanyol Marca szerint van egy ennél jóval komolyabb érdeklődő, mégpedig a kontinens egyik, ha nem a legjobb formában levő csapata, a Serie A éllovasa, a Napoli. Az olasz labdarúgó-bajnokságban 11 forduló után még veretlen, a Bajnokok Ligájában a Liverpoolt hazai pályán 4-1-re, az Ajaxot idegenben 6-1-re, hazai pályán 4-2-re legyőző Napoli elnöke, Aurelio de Laurentiis komoly fantáziát lát a 37 éves Cristiano Ronaldo szerződtetésében. 

A klubváltásnak egyetlen akadálya lehet: a pénz. A Napoli legjobban fizetett labdarúgója, a lengyel Piotr Zielinski heti 102 ezer eurót (körülbelül 42 millió forintot) keres. Ronaldo Manchesterben négyszer ennyit keres hetente közel a negyvenedik életévéhez. Komoly anyagi áldozatot kellene hoznia a nápolyi szerződéséhez. Továbbá az sem tisztázott, hogy Luciano Spalletti, a Napoli edzője hogyan szorítana helyet Ronaldónak a kezdőcsapatban. Egyelőre sok a kérdőjel, de a portugál még mindig kapós az átigazolási piacon.
Bár az is lehet, hogy az ügynöke, Jorge Mendes ügyesen keveri a lapokat…

Borítókép: Ronaldo a télen visszatérhet a Serie A-ba (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.