Öt kilót fogyott a csatár, mentálisan sokkal jobb állapotban van

A pocsék szezonrajt után megemberelte magát a Juventus az olasz labdarúgó-bajnokságban. Massimiliano Allegri csapata sorozatban hat meccset kapott gól nélkül megnyerve fellépett a dobogóra. A Lazio elleni őszi szezonzáró után Allegri a fiatal Moise Keant is méltatta, aki öt kilót leadott a fejlődése érdekében.

Magyar Nemzet
2022. 11. 14. 9:23
null
Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2018 decembere óta nem látott sorozatot produkált a Juventus az olasz labdarúgó-bajnokságban. Az akkor is Max Allegri vezette Zebrák hat, kapott gól nélküli győztes meccsel zárták le az őszi szezont. – Senki sem gondolta volna, hogy dobogón zárjuk az őszi szezont – mondta a Juve edzője a Lazio elleni 3-0-s győzelem után. 

 

A Juve a középmezőny aljáról kapaszkodott fel, Allegri csapata nem tudta pótolni a rengeteg sérült játékost (Federico Chiesát, Paul Pogbát, a menet közben hosszabb-rövidebb időre kidőlő Ángel di Maríát), és nem csak a Serie A-ban szerepelt mérsékelten, a Bajnokok Ligája csoportköréből sem tudott továbbjutni.

Ehhez képest hatalmas előrelépés az elmúlt egy hónap teljesítménye, a Juventus a 41 pontos Napoli és a 33 pontos címvédő Milan mögött 30 ponttal a dobogó harmadik fokán zárta az őszi szezont. Allegri az előrelépés okairól nyilatkozott a DAZN-nek, amit a FootballItalia szemlézett.

Italian Football Serie A - Juventus v Lazio
A Wikipédia szerint a 182 centiméter magas Moise Kean versenysúlya jelenleg 67 kiló                       Fotó: Anadolu Agency via AFP

 

– Moise Kean megtalálta a lelki egyensúlyt, sokkal összeszedettebb, mint korábban bármikor. Kőkeményen dolgozik, lefogyott öt kilót az előző szezonoz képest, és mindannyian láthatjuk, hogy mentálisan előrelépett – dicsérte a fiatal csatárát az edző.

Moise Kean az előző szezonban 32 meccsen 5 gólt szerzett, az aktuális szezonban 13 meccsen 4 találatot jegyzett. A torinói nevelésű 22 éves támadó korábban az Evertonban és a Paris SG-ben is futballozott kölcsönben, a Juventus mindig ragaszkodott hozzá.

Borítókép: Moise Kean öt kilót fogyott a fejlődése érdekében (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.