Tizenegyespárbajjal kezdődhetnek a következő vb meccsei

A The Ahletic értesülése szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hatalmas változtatásokat tervez a következő világbajnokságra, amelyet 2026-ban az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban rendeznek.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2022. 11. 30. 18:33
GÜNDOGAN, Ilkay; GONDA, Suicsi
ar-Rajján, 2022. november 23. A német Ilkay Gündogan (j2) büntetõrúgásból gólt lõ a japán Gonda Suicsi (j) kapujába a katari labdarúgó-világbajnokság elsõ fordulójában, a E csoportban játszott Németország-Japán mérkõzésen az ar-rajjáni Halifa Stadionban 2022. november 23-án. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit Fotó: Rungrodzs Jongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt már korábban ismertette a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), hogy a következő, a 2026-ban Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban megrendezendő világbajnokságot érintő egyik legnagyobb változtatás az lesz, hogy 32-ről 48-ra bővítik a részt vevő válogatottak számát. Ezzel egyetemben az eredeti tervek szerint a csoportokat négyről három csapatra csökkentenék, de mivel – ahogy ezt cikkében a Nemzeti Sport is megjegyzi – ez a megoldás olykor furcsa szituációkat idézne elő, még az is előfordulhat, hogy maradnak a jelenlegi formátumnál, vagyis legközelebb is négy országot sorsolhatnak össze.

A The Athletic arról számolt be, hogy az említettek mellett további újításokkal is készülhet a FIFA, amelyek közül néhány egészen meghökkentő. Úgy tűnik, a labdarúgás első emberei nem szeretnének a világbajnokságokon több döntetlent látni, ezért ha ikszre végződne egy mérkőzés, hosszabbítás nélkül, tizenegyespárbajra kerülne sor már a csoportkörben is, amiért a győztesnek egy extra pont járna. Az is felmerült, hogy a büntetőket már a találkozók előtt letudnák a felek. 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség egyelőre nem reagált az értesülésekre.

 

Borítókép: tizenegyesből gólt szerez a Németország–Japán csoportmérkőzésen a katari világbajnokságon (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.