időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

Egy fontos vezető máris belebukott a németek kudarcába

Magyar Nemzet
2022.12.06. 08:52 2022.12.06. 09:14
Egy fontos vezető máris belebukott a németek kudarcába

Hansi Flick, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kitart, nem akar távozni, Manuer Neuert, a csapat és a Bayern München kapusát még csak kóstolgatják, Oliver Bierhoff, a Nationalelf ügyvezető igazgatója azonban máris belebukott a németek világbajnoki kudarcába. A Német Labdarúgó-szövetség a honlapján tudatta, hogy a korábbi válogatott klasszis lemondott a tisztségéről.

„Oliver Bierhoff remek szolgálatokat tett a Német Labdarúgó-szövetségnek, még hogyha a legutóbbi tornákon nem is sikerült elérni az eredeti célokat, de fantasztikus dolgokat éltünk át vele, elsősorban a brazíliai világbajnokságon elért sikerre gondolok. Zűrzavaros időkben is követte a céljait és az elképzeléseit, ezzel maradandó nyomot hagy a szövetségben” – nyilatkozta az ügyvezető távozásáról Bernd Neuendorf, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke.

A játékosként 70-szeres válogatott és Európa-bajnok Bierhoff 2004-ben lett a szövetség alkalmazottja a válogatott menedzsereként, 2018-tól a válogatott és az akadémia igazgatójaként, 2022-től pedig ezek ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Ez idő alatt vb-győztes, Konföderációs-kupa-győztes, vb-döntős és Eb-döntős is volt a Nationalelf, a legutóbbi két világbajnokságon – Oroszországban, majd most Katarban – azonban a válogatott kiesett a csoportkörben, ami a bukásához vezetett. Az utódját még nem jelölték ki.

Oliver Bierhoff távozása könnyen lehet, hogy csak az első lépés. A szövetségi kapitányt, Hansi Flicket ugyan csak módjával bírálják, ám a válogatottból több rutinos játékos végleg kikerülhet. Thomas Müller már célzott arra, hogy lemondja a válogatottságot, Manuel Neuert, a válogatott és a Bayern München kapusát pedig alaposan kikezdték a szivárványos propagandában vállalt erőltetett szerepe miatt.

Ellopták a Nationalelfet

Ellopták a németektől a nemzeti csapatot, a nemzeti tizenegyet, a Natio­nalelfet. A német nemzeti büszkeség utolsó bástyáját.

 

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Hansi Flick (elöl) egyelőre marad, Oliver Bierhoff távozik (Fotó: AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.