Ronaldo a képmutatásról és Messi esetleges vb-sikeréről beszélt

A kétszeres aranylabdás Ronaldo már érdektelenül figyelheti a katari foci-vb eseményeit, hiszen szeretett hazája, Brazília kiesett a negyeddöntőben. Ugyanakkor Ronaldo őszinte válaszára akkor is lehet számítani, ha a még versenyben lévő, ősi rivális Argentína, illetve annak sztárja, Lionel Messi esetleges vb-sikeréről kérdezik.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 7:22
MESSI, Lionel
Loszaíl, 2022. december 9. Az argentin Lionel Messi, miután 11-esbõl megszerezte csapata második gólját a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntõjében játszott Hollandia-Argentína mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 9-én. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit Fotó: Rungrodzs Jongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronaldo osztotta meg gondolatait a spanyol Marca című lappal a katari vb elődöntős esélyeiről azok után, hogy a brazil csatárlegenda hazája már kiesett, Horvátország ellen tizenegyespárbajban búcsúzott a tornától a negyeddöntőben. Sokan Argentína és sikerét várják a vb-n, Ronaldo viszont nem akart képmutató lenni, amikor az ősi riválisról kérdezték.

– Erre a kérdésre nem tudok egész Brazília nevében felelni, csakis a saját magaméban, és nem is tudom, mit mondjak – vezette fel a válaszát Ronaldo. – Természetesen örülnék Messi sikerének, de mindenki tudja, hogy milyen nagy a rivalizálás Brazília és Argentína között, szóval képmutató lennék, ha azt mondanám, hogy örülnék Argentína győzelmének. Nem, ez nem lenne igaz.

Ronaldo aztán némileg mentette a helyzetet, amikor hozzátette: – Persze én futballromantikus vagyok, úgyhogy bárki is legyen a világbajnok, azt elismerem.

Argentína a keddi elődöntőben éppen a brazilokat búcsúztató Horvátország ellen lép pályára, a győztes döntőbeli ellenfelére szerdán derül fény a címvédő Franciaország és a katari torna meglepetéscsapata, Marokkó párharca után.

Lionel Messi beérheti Lothar Matthäust

Ami pedig Messit illeti, a 35 éves klasszisnak pályafutása az 1002. tétmeccse lehet a horvátok elleni elődöntő, egyben az ötödik vb-jén a 25. találkozója, amellyel beérheti a rangsor élén álló Lothar Matthäust. Tekintve, hogy az argentinokra a döntő vagy a bronzmeccs még biztosan vár Katarban, Messi meg is előzheti a németek korábbi aranylabdását.

Messi hétszeres aranylabdásként minden idők egyik legjobb futballistája, de a vb-ken eddig nem volt szerencséje, legmesszebb 2014-ben jutott, amikor ezüstérmes lett Argentínával. Sokak szemében csak a győzelemmel érhetne a nagy előd, a két éve elhunyt Diego Maradona nyomába, aki 1986-ban Mexikóban vezette aranyéremig Argentínát.

Labdarúgó-világbajnokság, Katar, az elődöntők programja:
December 13., kedd, 20.00: Argentína–Horvátország
December 14., szerda, 20.00: Franciaország–Marokkó

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Lionel Messi az utolsó vb-jén a győzelemért küzd Katarban (Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.