Így reagáltak Guardiola kritikaáradatára a City játékosai

A Manchester City jutott be az angol FA-kupa nyolcaddöntőjébe, miután péntek este 1-0-ra győzte le hazai pályán a Premier League-ben listavezető Arsenalt. Pep Guardiola kritikái tehát hatottak, a világoskékek vezetőedzője ugyanis az utóbbi hetekben többször is panaszkodott a tanítványai teljesítményére.

Magyar Nemzet
2023. 01. 28. 10:39
Nathan Aké
Manchester City's Dutch defender Nathan Ake celebrates after scoring his team's opening goal during the English FA Cup fourth round football match between Manchester City and Arsenal at the Etihad Stadium in Manchester, northwest England, on January 27, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Premier League-ben az Arsenal és az elmúlt években domináló Manchester City versenyt fut egymással a bajnoki címért. Egyelőre az Ágyúsok állnak jobban, öt ponttal vezetnek a riválisuk előtt, ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszottak náluk. A londoniak prioritása egyértelműen az angol bajnokság megnyerése, Mikel Arteta vezetőedző talán ezért döntött úgy, hogy a pénteki FA-kupa-mérkőzésén nem a legjobb kezdőcsapatát küldi pályára a City ellen, többek között Aaron Ramsdale, William Saliba, Martin Ödegaard és Gabriel Martinelli is a kispadon kezdett.

Ennek ellenére az Arsenal járt közelebb a vezető gól megszerzéséhez az első félidőben, Stefan Ortega azonban rendre kifogott a vendégek játékosain. Végül a 64. percig kellett várni rá, hogy megszülessen a mérkőzés első és egyetlen találata, amely a manchesteriek védője, Nathan Aké nevéhez fűződött, akit a mestere bókokkal halmozott el a lefújást követően.

– A második félidőben egyértelműen jobbak voltunk – vélekedett a Cityt irányító Pep Guardiola. – Az Arsenal sokat lépett előre. Szoros meccs volt, amely megmutatta, mennyire jó csapatról is van szó. Micsoda szezonja van Akénak! Sikerült semlegesítenie a Premier League egyik legjobbját, Bukayo Sakát, aki elképesztő teljesítményt nyújt idén. 

Aké egy fantasztikus srác. Volt olyan időszak, amikor nem játszott, de egyszer sem panaszkodott emiatt. A vezetőedzők olyan játékosokra vágynak, mint ő. A legjobbat érdemli az életben.

Bár már 21 forduló zajlott le a bajnokságban, a két együttes péntekig nem találkozott egymással, mivel szezonbéli első mérkőzésüket elhalasztották. A PL-ben így először február 15-én meccselnek, amikor a majd City az Emirates stadionban vendégeskedik, de Guardiola szerint akkor egész más mérkőzést láthatnak majd a nézők a péntekihez képest. – Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapatnál lesznek majd változások.

Mikel Arteta természetesen szomorúan vette tudomásul, hogy csapata kiesett a kupasorozatból.

– Azt hiszem, hogy sokkal többet is kihozhattunk ebből a mérkőzésből. Voltak helyzeteink, de nem tudtunk élni velük. Ugyanakkor sok pozitívumot is kiemelhetünk, hiszen küzdöttünk. Nagyon nehéz a City ellen nyerni, de mi felvettük a kesztyűt – fogalmazott az Arsenal vezetőedzője, aki Thomas Partey sérülése miatt sem lehetett nyugodt.

Roy Keane az ITV-nek értékelte a látottakat. A Manchester United egykori középpályása csalódott az Arsenalban, jobb teljesítményt a londoni csapat játékosaitól. A manchesteri gárdát viszont dicsérte.

– Pep Guardiola néhány héttel ezelőtt kritizálta a játékosait, akik jól reagáltak rá. A tapasztalatuk segítette őket hozzá a győzelemhez, mert az elmúlt években megtanulták, hogyan kell nyerni. Nagyon nehéz őket megállítani. Az Arsenal mindössze egy hibát követett el, amiért megbűnhődött. Jó, amikor egy csapat úgy tud nyerni, hogy közben nem a legjobbját nyújtja. A City ennél még sokkal többre is képes, de a kupameccseken csak az a lényeg, hogy sikerrel letudják őket.

Angol FA-kupa, 4. forduló, szombati program:

Walsall–Leicester 13.30 (tv: Spíler 1)
Accrington–Leeds 13.30
Blackburn–Birmingham 16.00
Bristol City–West Brom 16.00
Fulham–Sunderland 16.00 (tv: Spíler 1)
Ipswich–Burnley 16.00
Luton–Grimsby 16.00
Sheffield Wed–Fleetwood 16.00
Southampton–Blackpool 16.00
Preston–Tottenham Hotspur 19.00 (tv: Spíler 1)
Manchester United–Reading 21.00 (tv: Spíler 1)

Vasárnap:

Brighton–Liverpool 14.30 (tv: Spíler 1)
Stoke–Stevenage 15.00
Wrexham–Sheffield United 17.30 (tv: Spíler 1)

Borítókép: Nathan Aké gólöröme az Arsenal elleni mérkőzésen (Fotó: AFP/Oli Scarff)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.