Messi ellenségéből Cristiano Ronaldo utódja lett

Tavasszal a Manchester United játékosa lesz a holland Wout Weghorst, aki két gólt szerzett a tavalyi világbajnokságon. A MU Cristiano Ronaldo pótlására vette a kölcsön Besiktastól Weghorstot, aki Lionel Messi emlékezetes kirohanásának elszenvedője volt Katarban.

Magyar Nemzet
2023. 01. 14. 8:34
Lionel Messi Wout Weghorst
Argentína Hollandia Katar foci vb 2022 Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wout Weghorst a katari világbajnokságon nevet szerzett magának. Bár a Besiktasban is jó idényt futott előtte, két vb-góljára sokkal többen felkapták a fejüket, mint a török bajnokságban szerzett nyolc találatára. Weghorst a holland válogatott játékosaként duplázott Argentína ellen, különösen a második gól volt emlékezetes, amellyel Hollandia a 101. percben kiharcolta a hosszabbítást. Arról csak sejtéseink lehetnek, hogy Weghorst eközben hogyan viselkedett a pályán, mindenesetre Lionel Messi szimpátiáját nem nyerte el a holland támadó, aki most utódja lett a Manchester United csapatában.

Lionel Messi (balra) és Antonio Mateu Lahoz
Messi Hollandia ellen nem csak a játékvezetőre akadt ki (Fotó: AFP/Alberto Pizzoli)

Az argentin sztár nemcsak a mezcserét tagadta meg Weghorsttól, hanem később élő adásban is emlékezetes kirohanást intézett a holland támadó ellen.

A jelenet annyira hírhedtté vált, hogy még Novak Djokovics is ezt felhasználva parodizálta Messit.

A Manchester United azonban aligha Messi bosszantására vette kölcsön Weghorstot, a csapatnak egyszerűen szüksége volt támadóra Cristiano Ronaldo botrányos távozása után.

A MU szombaton a Manchester City ellen vív városi derbit, bár lehet, hogy Weghorst bemutatkozására csak később kerül sor. Abban viszont mindenképpen bíznak Manchester vörös felében, hogy a holland támadó sikeresebben debütál majd, mint a Chelsea új, méregdrága játékosa.

Borítókép: Weghorstnak tényleg nagyon kellett volna Messi meze (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.