Szinte minden a magyarok mellett szól a hétvégén

Mindkét Bajnokok Ligájába érdekelt női kézilabdacsapatunk, a Győri Audi ETO és az FTC-Rail Cargo Hungaria is verhető ellenféllel találkozik a hétvégén. Az ötszörös győztes Győrnek valamivel könnyebb lesz a dolga, de hazai pályán a Fradi is esélyes, főképp akkor, ha sikerült kihevernie a szerdai Debrecen elleni pontvesztést az NB I-ben.

Magyar Nemzet
2023. 01. 14. 9:08
null
20220920 Budapest FTC-Rail Cargo Hungaria - Érd HC női kézilabda NB1-es mérkőzés Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: #90 SZÖLLŐSI-ZÁCSIK SZANDRA Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan és kellemetlen meglepetéssel hangolt a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi fordulójára. Elek Gábor csapata pontot veszített hazai pályán a Debrecennel szemben, a Loki egyenlítő gólját a válogatott irányítója, Vámos Petra szerezte hét másodperccel a mérkőzés vége előtt. A döntetlennel a Fradi elveszítette lépéselőnyét a bajnokkal szemben, így ha a Győr már nem veszít több pontot, a Fradi elleni hazai meccsén egy sima siker is elég lehet a címvédéshez. 

Nem túl rózsás a hangulat a Népligetben a mai Krim Ljubljana elleni meccs (tv: 16.00, Sport 1) előtt, a csapat balátlövője, Szöllősi-Zácsik Szandra sem volt elégedett a hétközi teljesítménnyel. – Még arra sem volt időnk a Debrecen elleni mérkőzés után, hogy kielemezzük a hibáinkat, már a Ljubljana elleni meccs van előtérben. Sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk a BL-ben – mondta a klubja honlapján a kétgyermekes családanya, aki a 2009/2010-es szezonban a ljubljanai klubban kézilabdázott.

Az FTC a legutóbbi négy hazai mérkőzésén legyőzte a szlovén kirakatcsapatot. A két csapat tavaly tavaszi párharcára nem szívesen emlékeznek a zöld-fehérek: a nyolcaddöntő első felvonásán idegenben hét góllal kikaptak a szlovénoktól, a visszavágón a négygólos siker nem volt elég a továbbjutáshoz. A mai fordulót az ötödik helyen kezdő zöld-fehérek egy esetleges mai sikerrel három ponttal elhúznának a hatodik helyen álló ellenfelüktől. A feladat nem egyszerű: a szlovénokat erősíti a Győrből is ismert montenegrói jobbszélső, a Bajnokok Ligája történetének legeredményesebb gólszerzője, Jovanka Radicevic, a 2016 és 2020 között Vácon védő brazil világbajnok kapus, Bárbara Arenhart és az orosz válogatottal 2016-ban olimpiát nyert irányító, Darja Dmitrijeva. A Fradi tavaly októberben 32-30-ra nyert Ljubljanában. Egy ehhez hasonló eredményt látatlanban aláírnának a Ferencváros játékosai.

A másik BL-csapatunk, a Győr Zágrábban, a csoportjában utolsó újonc Lokomotiva ellen (tv: 18.00, Sport 1) folytatja a szereplését az elitsorozatban. Különösebb kérdések nem vetődnek fel az esélyekkel kapcsolatban, legfeljebb a gólkülönbség lehet kérdéses. Az ETO-ban nem lép pályára a héten az egyik társával az edzésen összefejelt Rju Eun Hi, aki már a hétközi, Dunaújváros elleni győztes bajnoki mérkőzésen sem volt bevethető. A BL-mezőny legjobb lövési hatékonyságával rendelkező csapata vendégeskedik a leggyengébben célzó, az idei kiírás legfiatalabb együttesének az otthonában. A mérkőzés kimenetele nem lehet kérdéses. Tudja ezt a Győr szlovén tüzére, Ana Gros is. – A hazai meccsen remekül kezdtünk, remekül védekeztünk, de a folytatásban alábbhagyott a koncentráció. Ezt nem engedhetjük meg magunknak Zágrábban, végig összpontosítanunk kell, törekedve a könnyű gólok megszerzésére – nyilatkozta a tapasztalt átlövő.

Borítókép: Szöllősi-Zácsik Szandra és a Ferencváros a BL-ben vigasztalódhat a héten (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.