Dzsudzsák váratlan vallomást tett a jubileuma előtt

A századik NB I-es mérkőzésén léphet ma pályára Dzsudzsák Balázs. A jó formában levő Debrecen csapatkapitánya a Ferencváros ellen szerepelhet századszor a magyar élvonalban. A 36 éves középpályás a klubedzőjét, a szerb Szrdjan Blagojevicset méltatta.

Magyar Nemzet
2023. 02. 26. 11:00
null
DVSC-Paksi FC NBI Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVSC csapatkapitánya, ma délután a Ferencváros ellen jubilál, a válogatottsági csúcstartó a századik NB I-es bajnoki mérkőzésén léphet pályára. A 36 éves játékos ennek apropóján adott interjút a Nemzeti Sportnak. Dzsudzsák elmondta, hogy nem tartja számon, hányadik meccsénél tart éppen, a két meccs óta nyeretlen Fradi elleni rangadó előtt sem volt tisztában azzal, valójában hányadik meccse következik az élvonalban.

A középpályás szerint a remek tavaszi teljesítményének köszönhetően sok néző látogat ki a délutáni meccsre. – Nagyon jó érzés azzal szembesülni, hogy ilyen sokan és ennyire izgatottan várják ezt az összecsapást. Ráadásul minden nagyképűség nélkül mondhatom, a nagy érdeklődés nem kizárólag a Ferencváros vendégjátéka miatt van, hanem a csapatunk a teljesítményével érte el, hogy kíváncsiak ránk a szurkolók – mondta a tapasztalt labdarúgó. 

A középpályás örül, hogy rengeteg néző előtt futballozhat a századik NB I-es meccsén    Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter 

Dzsudzsák szerint a tavasszal eddig négy meccsen tíz pontot szerző DVSC sikereiben nagy részt vállal az edző, Szrdjan Blagojevics. – Amint lenni szokott: kétkedve, legyintgetve fogadták őt is, hallottam, mekkora butaságot követ el a DVSC, hiszen ez az ember legfeljebb egy évet dolgozott a korábbi klubjainál, nem is tudjuk, ki ő… Az első nap elmondta, mit szeretne látni, mik az elképzelései, hangsúlyozta, hogy őt nem érdekli az ellenfél, mindig azt a játékot akarja viszontlátni, amit ő elképzel, amit ő gyakoroltat velünk – és szerintem nagyon fontos, hogy most is ugyanazt mondja, amit az első nap. A mi felfogásunkhoz talán közelebb áll, ha jókedv uralkodik az edzéseken, viccelődünk, sokat nevetünk. Ő nem ez a típus, ritkán látjuk mosolyogni, a múltkor már rá kellett szólni egy győzelem után: tessék már örülni! Nagyon alapos a munkájában, igyekszik a legaprólékosabban felkészülni, mindenre odafigyelni, és nem gondolja, hogy egy győzelem után már minden rendben van, mint ahogyan egy vereség sem tragédia, ha a hozzáállás megfelelő. Őszinte mindenkivel, nincs mellébeszélés, egyszerűek, tiszták a játékszabályok, így mindenki pontosan tudja, mi a feladata, és azt is, hogy ha nem megfelelően látja el, nem marad el a számonkérés. Volt szerencsém sok híres edzővel dolgozni pályafutásom során, és nem szeretnék sorrendet felállítani, de Szrdjan Blagojevics nagyon előkelő helyen van a rangsoromban – nyilatkozta a játékos az edzőjéről. 

A DVSC–Ferencváros mérkőzés ma 16.30-kor kezdődik, a találkozót élőben közvetíti az M4 Sport. 

Borítókép: Dzsudzsák a századik NB I-es meccsére készül (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.