Dzsudzsák Balázs „hidegrázós” üzenetet kapott Luís Figótól

Élete legszebb időszakai közé sorolja Dzsudzsák Balázs a tavaly novembert és decembert, amikor a 109. alkalommal, új rekordot felállítva lépett pályára a magyar válogatottban, majd világsztárokkal együtt nézte a helyszínen a katari vb-t. Már amennyit látott belőle, az Argentína–Horvátország elődöntő második félidejéről például egy beszélgetés miatt lemaradt. Az aranylabdás Luís Figo a születésnapján ezért is kárpótolta.

Magyar Nemzet
2023. 01. 10. 14:11
Dzsudzsák Balázs
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I. hetedik helyén álló Debrecen futballistái a törökországi Belekben edzőtáboroznak, ahol adott interjút a klub saját felülete, a Loki TV stábjának. A 36 éves középpályás felelevenítette, hogy novemberben a Görögország ellen 2-1-re megnyert barátságos meccsen elbúcsúzott a válogatottól, amelyben 2019 óta először, összességében viszont a 109. alkalommal lépett pályára, így egyedüli csúcstartó lett Király Gábor elé kerülve.

– Ez egy olyan cél volt előttem, amiért nagyon sokáig küzdöttem, hogy bizonyíthassam, igenis helyt tudok állni, ki tudom magamnak vívni a válogatott meghívót – fogalmazott Dzsudzsák a videóban. – Nagyon jó hangulatban telt a válogatott összetartás, az első két nap gyermeki izgalmat jelentett. Oldott hangulat volt, szerintem mindenkinek jó volt, hogy ott lehettem. A mérkőzés pedig fantasztikus volt, karrierem csúcsa, hogy hatvanezer ember előtt játszottam az utolsó mérkőzést. Nyertünk is, ami nekem külön fontos volt, hogy így adtam át a stafétát.

Dzsudzsák szerint a novemberi válogatott meccs, majd az azt követő december, amikor a katari vb-n olyan világsztárokkal találkozott, mint Ronaldinho, Luís Figo, Didier Drogba, Francesco Totti vagy Roberto Carlos, élete legszebb pillanatai közé tartozik.

– Az elmúlt 35 évemben a válogatott 2016-os Eb szereplése volt az, amire azt mondtam, hogy felejthetetlen, de a tavaly november–december együttvéve, a válogatott meccs után következő vb-szerepléssel, mint szurkoló, életem legszebb pillanatai közé kerül, aminek még mindig a hatása alatt vagyok.

Mint kiderült, Dzsudzsák bizonytalan volt, hogy kilátogasson-e a vb-re, amelyre több meghívása is volt, de végül a Dubajban töltött pihenője alatt volt csapattársa, a korábbi német válogatott Kevin Kuranyi győzte meg arról, hogy éljen is a lehetőséggel.

– Dubajban sok játékos megfordul, ott Kuranyival találkoztam, aki régi csapattársam és barátom, vele már ott együtt töltöttem a mindennapjaimat, és akkor találkoztam Ranaldinhóval is. Kevin mondta, hogy ő az elődöntőkre megy Dohába, menjek vele, én meg: miért ne? Az Argentína–Horvátország meccsel kezdtünk, a FIFA a Fairmont Hotelt tartotta fenn az összes játékosnak, legendáknak, ami Doha egyik legszebb hotelje. Volt egy olyan liftezésem, hogy Figo, Robbie Keane, Lothar Matthäus, Franz Beckenbauer, Andrij Sevcsenko, Kevin meg én voltunk a liftben. Mentünk fel a 33. emeletre az egyik meccs után, és akkor azért elgondolkodtam, hogy ez nem mindennapos liftezés.

Dzsudzsák több képet fel is töltött az Instagram-oldalára, amelyeken sztárokkal tölti az időt, de szerinte a negyedét sem tette közzé annak, amiben része volt.

– Teljesen természetes volt világsztárokkal találkozni. Csak a negyedét töltöttem fel, olyan brigád- és hihetetlen hangulat volt. Az argentin–horvát meccsen nem is néztem a második félidőt, mert olyan asztalbeszélgetésben volt részem Figo, Keane, Drogba meg Carlos mellett, ami felülírta a programot. Komoly kapcsolatteremtés is volt ez az egy hét, így a decemberi születésnapom ebből a szempontból is speciális volt, mert egy ilyen hét után úgy ébredtem, hogy Nuno Gomez és Figo köszöntött. Olyan névlistával bővült a kapcsolati hálóm, ami hidegrázós.

Még van egy nagy vágya Dzsudzsák Balázsnak

Figo hidegrázós születésnapi köszöntése egy dolog, Dzsudzsák viszont a pályán vágyik még valamire: meg szeretné nyerni idén a Magyar Kupát a Debrecennel (a nyolcaddöntőben a másodosztályú Győrrel találkoznak majd).

– A kupa nagyon hiányzik az életemből, szeretnék idén is játszani a Puskásban, ez nekem nagy motiváció – jelentette ki Dzsudzsák, aki egyébként 2008-ban hivatalosan kupagyőztes volt a Debrecennel, de mivel januárban eligazolt a PSV Eindhovenbe, a jelek szerint gyakorlatilag nem tekinti annak magát.

Borítókép: Dzsudzsák Balázs a válogatott novemberi sajtótájékoztatóján (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.