Íme, videón a két szörnyű kapusbaki a Liverpool–Real Madrid meccsen

Két szörnyű kapusbaki tarkította a végül 5-2-es vendégsikert hozott Liverpool–Real Madrid labdarúgó Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt. Thibaut Courtois hibázott először, ám végül ő őrülhetett. Alisson Becker még nem dolgozta fel az esetet.

Magyar Nemzet
2023. 02. 22. 6:57
SZALAH, Mohamed; COURTOIS, Thibaut
Liverpool, 2023. február 21. Mohamed Salah, a Liverpool játékosa (j) gólt lõ Thibaut Courtois-nak, a Real Madrid kapusának a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének Liverpool - Real Madrid elsõ mérkõzésén a liverpooli Anfield Stadionban 2023. február 21-én. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: AFP/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még 1-0-s hazai vezetésnél Thibaut Courtois hibázott óriásit, amikor a térdéről Szalah elé pattant a labda, s az egyiptomi csatár élt is a lehetőséggel, bal külsővel a hálóba tekert.

A Real Madrid visszajött 0-2-ről, előbb Vinícius gyönyörű lövéssel szépített, majd ismét ő volt a gólszerző. Igaz, ezt a találatot a Liverpool kapusának köszönhette, a brazil csatárra rúgta a labdát, pedig Vinícius félelmében még el is fordult.

Ezzel lett 2-2, ami után a Real Madrid végképp átvette az irányítást, s a második félidőben három gólt szerezve 5-2-re nyert, amivel – miként Jürgen Klopp, a Liverpool mestere is elismeri – eldöntötte a párharcot.

Mindkét kapus azonnal az internetes élcelődés célpontjává vált, ezen persze Courtois tud könnyebben felülemelkedni. A belga kapus a következőképpen beszélt a hibájáról: – Eléggé balszerencsés voltam. A hazaadás után azonnal el akartam passzolni a labdát. Amikor azonban észleltem, hogy Szalah megtorpan, meggondoltam magam, és megpróbáltam jobbra elhúzni a labdát, ám az a térdemről elpattant – idézte fel a potyagólját Courtois, majd a meccs alakulásáról, a hangulatról a következőket mondta: – Vinícius gólja szelet adott a szárnyaink alá, majd Alisson Beckernek is volt egy olyan rossz pillanata, mint nekem. Mindenki tudja, hogy a kontrákban erősek vagyunk. Megmutattuk, hogy sosem lehet minket legyőzöttnek tekinteni.  Nyugodtak voltunk, koncentráltak, és miután megindultunk felfelé, jól is játszottunk.

Végül Courtois megdicsérte a hazai közönséget: – Ez volt az első alkalom, hogy nézők előtt játszottam BL-meccset az Anfielden. Hihetetlen élmény volt, hogy a Liverpool szurkolói megtapsolták Modricot és Benzemát, ami bizonyítja, az itteniek mennyire értékelik a nagyszerű játékosokat.

Alisson még nem dolgozta fel az esetet, egyelőre képtelen róla beszélni.

Borítókép: Thibaut Courtois próbál kétségbeesetten hárítani (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.