Klopp: Hála Istennek, nem kell minden héten a Real ellen játszanunk

Elképesztő mérkőzést hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája kedd esti rangadója a nyolcaddöntőben. A Liverpool negyedóra alatt 2-0-s vezetést szerzett, majd a Real Madrid öt gólt szerezve 5-2-re fordított, s valószínűleg lezárta a párharcot. Carlo Ancelotti, a Real mestere a Manchester City elleni tavalyi elődöntőből merített erőt, amikor szintén 2-0-ról fordított a címvédő. Jürgen Klopp pedig azért mond hálát Istennek, hogy nem kell minden héten a Reallal játszaniuk. Abban mindkét edző egyetért, hogy Vinícius napjaink legjobb futballistája.

Magyar Nemzet
2023. 02. 22. 5:45
JÚNIOR, Vinícius
Liverpool, 2023. február 21. Vinicius Junior, a Real Madrid játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének Liverpool - Real Madrid elsõ mérkõzésén a liverpooli Anfield Stadionban 2023. február 21-én. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Manchester City elleni tavalyi elődöntőt idézi nekem ez a mérkőzés. Innen nézve még fejlődtünk is, hiszen akkor tíz perc, most viszont csak negyedóra után kerültünk kétgólos hátrányba – humorizált a két borzalmas kapusbakival is tarkított találkozó után Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője. A tárgyszerűség kedvéért tegyük hozzá, a City egy éve az elődöntő első mérkőzésén egészen pontosan 14 perc után vezetett 2-0-ra, ám végül csak 4-3-ra győzött. Majd odahaza a Real 3-1-re nyert, s 6-5-tel továbbjutott, hogy aztán a fináléban a Liverpoolt legyőzve tizennegyedszerre is elhódítsa a BL, illetve a BEK serlegét.

Jürgen Klopp, Carlo Ancelotti
Jürgen Klopp és Carlo Ancelotti kezet ráz a drámai találkozó után. Fotó: AFP

– Tudtuk, nagyon fontos, hogy megőrizzük a nyugalmunkat, és kordában tartsuk az érzelmeinket. Az ilyen helyzetekben a veteránok, mint és nagyon sokat segítenek. Hatalmas tett így nyerni. Újra kiváló formába lendültünk. Januárban, a világbajnokság után hullámvölgybe kerültünk, de most már ismét minden rendben – tette hozzá Ancelotti. 

A Real Madrid mester ezután taktikai finomságokról beszélt. Alaba kiesése ugyan gondot jelentett, de Nacho remekül megoldotta a feladatát.

– Mondtam Modricnak, hogy gyakoroljon nagyobb nyomást Fabinhóra. Aztán Valverdét átszerveztük a bal oldalra, s így Vinícius előtt nagy terület nyílt meg, amit ki is használt.

Azt hiszem, napjainkban Vinícius a legjobb támadó futballista a világon.

Van-e még visszaút a Liverpoolnak? Klopp tudja a választ

Kollégája, Jürgen Klopp, a Liverpool mestere szokása szerint egyszerre értékelt tárgyilagosan és érzelmesen.

– Azt hiszem, eldőlt a párharc. Három hét múlva lesz ugyan visszavágó, de valószínűleg ez már elment. Természetesen megpróbálunk fordítani, de hát ki kell majd támadnunk, amivel nagy területet hagyunk majd nekik, s ez megkönnyíti majd a dolgukat. Úgy futballoztunk, mint a legtöbb ellenfelünkkel, de a Real Madrid a világ egyik legjobb csapata. Hála Istennek, nem minden héten kell a Real ellen játszunk – mondta Klopp.

A Liverpool mestere a meccs lélektanilag is fontos fordulatait pedig a következőképpen elemezte: – Mindegyik góljuk előtt védekezhettünk volna jobban. Vinícius világklasszis megoldással szerezte az első góljukat, de hát hagytuk, hogy elrúgja a labdát, ami hiba volt. Kettő-kettő után is megőriztük az önbizalmunkat, az öltözőben bizakodva vártuk a folytatást. Ám a harmadik gól mindent megváltoztatott, ez az igazság. A mi szemszögünkből borzalmas gól volt. A második félidő már teljesen a Real Madrid szájíze szerint alakult.

A Madrid sohasem könyörül meg rajtad, mindig megbüntet, ha hibázol. Fájdalmas az 5-2-es vereség, mégis pozitívnak kell maradnunk. Nem szabad, hogy ez a meccs rányomja a bélyegét az egész idényünkre. 

Ancelottihoz csatlakozva Klopp is Viníciust tartja a világ egyik legjobbjának, de nála is jobban méltatta Nachót és Modricot, akik hosszú évek óta nyújtanak elképesztő teljesítményt.

Szegény Alisson... Fotó: AFP

Courtois-nak már nem is fáj annyira a borzalmas hiba

Thibaut Courtois-t kisegítették a társai. A Real Madrid kapusa a második hazai gól előtt hatalmasat hibázott, ám a Real végül 5-2-re nyert, ami után a belga kapus megkönnyebbülten beszélt a bakijáról.

– Eléggé balszerencsés voltam. A hazaadás után azonnal el akartam passzolni a labdát. Amikor azonban észleltem, hogy Szalah megtorpan, meggondoltam magam, és megpróbáltam jobbra elhúzni a labdát, ám az a térdemről elpattant– idézte fel a potyagólját Courtois, majd a meccs alakulásáról, a hangulatról a következőket mondta. – Vinícius gólja szelet adott a szárnyaink alá, majd Alisson Beckernek is volt egy olyan rossz pillanata, mint nekem. Mindenki tudja, hogy a kontrákban erősek vagyunk. Megmutattuk, hogy sosem lehet minket legyőzöttnek tekinteni.  Nyugodtak voltunk, koncentráltak, és miután megindultunk felfelé, jól is játszottunk.

Ez volt az első alkalom, hogy nézők előtt játszottam BL-meccset az Anfielden. Hihetetlen élmény volt, hogy a Liverpool szurkolói megtapsolták Modricot és Benzemát, ami bizonyítja, az itteniek mennyire értékelik a nagyszerű játékosokat.

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő, keddi eredmények:

Liverpool–Real Madrid 2-5
Gólszerzők: Núnez (4.), Szalah (14.), ill. (21., 36.), Militao (47.), Benzema (55., 67.)

Eintracht Frankfurt–SSC Napoli 0-2
Gólszerzők: Osimhen (40.), Di Lorenzo (65.).
Kiállítva: Kolo Muani (58., Eintracht Frankfurt)

Borítókép: Ancelotti és Klopp egyetért abban, hogy Vinícius napjaink legjobb futballistája (Fotó: MTI/EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.