időjárás 10°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Messi elárulta a féltett titkát: hozzá fohászkodott a vb-döntőben

Magyar Nemzet
2023.02.03. 13:52 2023.02.03. 13:59
Messi elárulta a féltett titkát: hozzá fohászkodott a vb-döntőben

Lionel Messi ritkán ad terjedelmes interjút, de a tavaly decemberben elhódított világbajnoki cím után kivételt tett, és a párizsi otthonában fogadta az argentin Olé című újság munkatársait, akiknek hosszasan mesélt. Kiderült, hogy a pletykákkal ellentétben Messi nem a szeretett, elhunyt nagymamájához fordult a vb-döntő kritikus pillanatában, bár valóban fohászkodott. S az argentinok által kigúnyolt Kylian Mbappéhoz fűződő kapcsolatáról is beszélt.

Argentína tizenegyespárbajban győzött Franciaország ellen tavaly a katari vb döntőjében, és sokan felkaptak egy videót az interneten, amelyen Lionel Messi az ég felé néz, motyog valamit, mintha fohászkodna valakihez, közvetlenül azelőtt, hogy a csapattársa, Gonzalo Montiel belőtte a mindent eldöntő tizenegyest.

Lionel Messi a világbajnoki trófeával. Fotó: AFP

A népszerű, filmekbe illő magyarázat szerint Messi azt mondta, hogy „Puede ser hoy, abu”, ami nagyjából annyit tesz, hogy „talán ma, mami”. 

Mint ismert, Messi egész pályafutását végigkísérte, hogy mindent megnyert, de Argentína válogatottját képtelen volt győzelemre vezetni a vb-n. 2014-ben már egy elveszített döntőn is túl volt a csapattal. Ezt a tényt pedig a nagymájáról szóló megható történettel keretezték, miszerint az 1998-ban elunyt Celia Olivera Cuccittini volt gyerekkorában a legnagyobb támogatója, aki meggyőzte a környékbeli klubot, hogy a kis termete ellenére hagyják Messit játszani.

Bármilyen jól is hangzik, valójában Messi nem a nagymamájához szólt a vb-döntő kritikus pillanatában, de nem is az argentin futball másik legendájához, a nagy elődhöz, Diego Maradonához, ahogy azt mások találgatták- Ezt ő maga árulta el az Olénak adott interjúban.

– Láttam, hogy azt terjesztették, Diegóval vagy a nagymamámmal beszélgetek abban a pillanatban, de igazából Istenhez fohászkodtam, őt kérleltem, hogy Cachete (Montiel – a szerk.) rúgja be a tizenegyest, és ezzel érjen véget a meccs. Istenhez imádkoztam, hozzá szóltam – árulta el Messi.

Természetesen sok más érdekes részlet is szóba került, a legizgalmasabb talán az volt, ahogyan Messi a PSG-s csapattársáról, Kylian Mbappéról beszélt. A francia támadó mesterhármast ért el az argentinok elleni vb-döntőben, végül azonban 3-3 után a vesztes oldalra került a tizenegyespárbajban, majd az argentinok, élükön Dibu Martínez kapussal, alantas módon kigúnyolták.

Messi kíméletes maradt Mbappéval

– Beszéltünk a meccsről, az ünnepekről és arról is, hogy az argentin emberek hogyan élték meg a sikert, amíg otthon voltam, de semmi többről – hárította el a kérdést némiképp Messi, aki hozzátette: – Voltam én is azon az oldalon, ahová most ő került, én is veszítettem el vb-döntőt, és nem akartam semmit sem tudni semmiről, aminek köze volt ahhoz a meccshez. Ezért nem is nagyon erőltetem vele a beszélgetést a döntőről. Kyliannal amúgy nincs semmi probléma, épp ellenkezőleg.

Természetesen szóba került Messi jövője is a cikkben, a 35 éves klasszis a vb előtt azt mondta, hogy a katari lesz az utolsó világbajnoksága, de a győzelem után felvetődött, hogy talán még a következő tornán is ott lehetne. Erről nem formált határozott véleményt: 

– Imádok futballozni, szeretem, amit csinálok, és amíg jól érzem magam és fitt vagyok, addig tovább folytatom. A következő vb azonban még nagyon messze van. Meglátjuk, hogyan alakul a pályafutásom. Sok mindentől függ.

Az viszont biztos, hogy Messi egyelőre folytatja a válogatottban, jövőre szeretne játszani a Copa Américán, amelyet az Egyesült Államokban rendeznek meg, ahol megvédené a 2021-ben megszerzett címét Argentína színeiben. 

– Még maradok, szeretném élvezni a mostani helyzetet – erősítette meg Messi, aki Lionel Scaloni szövetségi kapitányra is kitért: – Nagyon fontos a nemzeti csapat számára. Látványos lenne, ha folytatódna az általa elkezdett munka.

Borítókép: Kylian Mbappé és Lionel Messi a katari vb döntőjében (Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.