Nem kért a Gyergyó az erdélyi párharcból

Megtartották a negyeddöntő sorsolás a magyar bázisú jégkorong-bajnokságban, az Erste-ligában. Az alapszakasz nyertese, a BJA HC a FEHA19-et választotta, a Gyergyó nem kért az erdélyi párharcból, s inkább vállalja a dunaújvárosi kiruccanást, a DVTK viszont Erdélybe nem akart menni, ezért a Fradival küzd meg, így a Brassónak a Csíkszereda maradt.

Magyar Nemzet
2023. 02. 16. 18:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként megírtuk, már a nyolc közé jutásért rendezett mindkét párharc meglepetést hozott, hiszen a Dunaújváros az UTE-t ejtette ki, a FEHA19 pedig a Debrecent.

Elsőként a Budapest Jégkorong Akadémia HC képviseletében Marton Tibor bejelentette, hogy a FEHA19-et választották ellenfélnek.

– Több verzióban gondolkodtunk, végül a fehérváriakra esett a döntés. Az alapszakaszban mind a négy meccset megnyertük ellenük, de lehet látni a fejlődést – mondta a másodedző, aki szerint a csapatán annak ellenére nincs teher, hogy megnyerte az alapszakaszt.

Ifjabb Kovács Csaba, a FEHA általános igazgatója arról beszélt, teher nélkül játszhatnak a rájátszásban, és a játékosaik csak éhesebbek lettek a kvalifikációs továbbjutás után.

– Fiatal csapat vagyunk, a fejlesztésben vagyunk érdekeltek. Nehéz szezont futottunk, picit csalódottak voltunk az alapszakaszt követően, mert szerettük volna ott folytatni, ahol tavaly abbahagytuk. Láttuk a fejlődést, voltak szoros meccseink a hajrában is, és a legjobbkor, a rájátszás-kvalifikációban szakadt meg a rossz sorozat. Pozitív, hogy magyar fiatalok voltak a legjobbak a DEAC ellen. Sok munkát végzett a csapat, jókor lett meg az eredménye – fejtegette a korábbi válogatott játékos.

 

Bereczky Szilárd, a Gyergyó általános igazgatója bejelentette a következőképpen magyarázta, hogy miért a Dunaújvárost választották a negyeddöntőre:

– Szoros volt az alapszakasz, az utolsó pillanatig harcban voltunk az első helyért. A döntés hosszas elemzés után esett a Dunaújvárosra. Játsszák a jégkorongot, ez a stílus nekünk fekszik.

Az Acélbikák képviseletében ifj. Azari Zsolt általános igazgató arról beszélt, hogy kihasználták a kiírás adta lehetőségeket azáltal, hogy kilencedik hely után a kvalifikációt sikerrel vették, és két év után jutottak be újra a rájátszásba.

– Nekünk a Gyergyó jó ellenfél, kétszer megvertük őket az alapszakaszban. Nagyon elszánt tekinteteket látok az öltözőben, összejött mindenki a játékosoktól kezdve a vezetőkig és a szurkolóig, a hangulat a korábbi éveket idézte. Ez nagy lökést adott a folytatásra. Egyúttal jó érzés, hogy a kemény munka kifizetődik. A célunkat elértük, nincs rajtunk nyomás, így önfeledt hokit tudunk játszani a rájátszásban. Izgatottan várjuk a párharcot. és szeretnénk továbbjutni.

A DVTK Jegesmedvék általános igazgatója, Láda Balázs felidézte, hogy tavaly is az FTC-vel mérkőztek meg a negyeddöntőben, azzal a különbséggel, hogy egy éve a Fradi végzett előrébb – másodikként – az alapszakaszban, most viszont a DVTK, s így a miskolciak választhattak.

– Két, azonos képességű csapat közül kellett választani, voltak érvek és ellenérvek. Szeretnénk előrébb lépni a tavalyinál. Az alapszakaszban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, most koncentrálunk az előttünk álló feladatra. Nyomás nincs, szeretnénk a dolgunkkal foglalkozni. Folytatni kell az elkezdett munkát – jegyezte meg.

Papp Gábor, az FTC általános igazgatója reméli, hogy egy ilyen rangadón sok szurkoló lesz kint:

– Éles lesz a párharc, biztos, hogy nem lesz söprés, szerintem elmegyünk a végéig. Mellényúltunk egy-két új játékossal, a sok változás és sérülések is befolyásolták a szereplésünket az alapszakaszban. Reméljük, hogy most már összeállunk és továbbjutunk.

 

A Brassó így a Csíkszeredával találkozik majd. A Corona másodedzője, Strenk Hunor szerint az erdélyi rangadó mindig nagy figyelmet vonz, telt ház előtt játszhatnak majd.

– A Csíkszereda mindig bajnokesélyes, rajtuk keresztül vezet az út a végső győzelemig. A keretünk magja egyben maradt, a légiósokat, a hiányzó elemeket jól sikerült beilleszteni a rendszerbe. Az alapszakasz második felében jól teljesítettünk. Most már szeretnénk átlépni a saját árnyékunkon és a végéig menetelni.

Sprencz István, a Sportklub csapatmenedzsere arról beszélt, hogy az alapszakaszban elért eredményekkel nem foglalkoznak.

– Most mindenki egészséges, felkészülten várjuk a rájátszást. Az új vezetőedző, Jeff Paul határozott, keménykezű edző, bízunk abban, hogy a játékunk is javul. Győzni szeretnénk.

A negyeddöntő február 18-án kezdődik a BJA–FEHA, valamint a DVTK–FTC-párharccal. A Gyergyó–DAB első meccsét vasárnap rendezik, a Brassó és a Csíkszereda pedig hétfőn játszik először egymással. A rájátszás során minden párharc az egyik fél negyedik sikeréig tart. Ha hetedik meccsig megy el a sorozat, azt március 1-jén és 2-án tartják. Az elődöntő március 4-én, 5-én rajtol, és legkésőbb március 16-án, 17-én ér véget. A döntő március 20-án kezdődik.

Borítókép: A Gyergyó (pirosban) nem mehet biztosra a Dunaújváros ellen (Fotó: GYHK/Szász Adorján)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.