A Kecskemét második az NB I-ben, de edzője a bennmaradásról beszél

A dobogósok rangadóját a Kecskemét nyerte meg az NB I 22. fordulójában szombaton, s a Kisvárdán aratott győzelem után már Szabó István vezetőedző is úgy gondolja, hogy ideje változtatni az eredeti célokon. Teszi ezt a bajnokság kétharmadánál.

Magyar Nemzet
2023. 03. 05. 8:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újonc Kecskemét számára természetesen a bennmaradás volt a cél az idény előtt az NB I-ben, annál is inkább, hogy a csapat két év alatt két osztályt ugrott, nemrég még az NB III-ban szerepelt. Szabó István csapata ezek után óriási meglepetést keltett azzal, hogy lényegében állandósította a helyét a dobogón, többek közt a címvédő Fradi ellen is két meccsen négy pontot szerzett, a szerénység azonban mindvégig megmaradt.

Szabó István még a harmadik helyezett Kisvárda elleni idegenbeli siker után is a bennmaradást emlegette szombaton, de legalább már utalt arra, hogy ideje változtatni az eredetileg kijelölt célokon. Azaz a bajnokság kétharmadánál a Kecskemét célja már nem a puszta bennmaradás, hanem az éremszerzés lehet, bár ezt ilyen nyíltan nem mondta ki a vezetőedző az M4 Sport kamerája előtt:

– A meccs után, amikor körbeálltunk, azt mondtam a csapatnak, hogy nézzék meg, mennyi kecskeméti szurkoló kísért el minket, ezt nagyon nagy dolognak tartom. Nagy lépést tettünk a bennmaradás felé, most már újabb célokat fogunk felállítani. Nekünk ez egy fontos lépés, hiszen nyáron azt terveztük, hogy legyen meg a bennmaradás, az utóbbi években a feljutó csapatoknak ez nem nagyon sikerült. Úgy gondolom, nekünk ez sikerülni fog. Ezt szeretnénk most megünnepelni.

Még 11 forduló van hátra, a Kecskemét előnye pedig jelenleg 14 pont a kiesőhelyen állókkal szemben, éppen ideje nem a bennmaradásra koncentrálni. Kisvárdai sikerével a KTE megszilárdította helyét a bajnokság második helyén, négy ponttal elhúzott riválisától, és a forduló végén is legalább három pont lesz az előnye a harmadikkal szemben – legyen az akár a Debrecen, akár a Puskás Akadémia végül, amelyek vasárnap lépnek pályára.

Borítókép: Szabó István igazi sikercsapatot kovácsolt Kecskeméten (Fotó: MTI/Bús Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.