Beismerések

Kondás Elemér menesztése nem oldaná meg a rossz koncepcióból eredő súlyos gondokat Angyalföldön.

2023. 03. 21. 15:27
null
Fotó: Picasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angyalföldön élve nem nagy bravúr Vasas-szurkolókba botlani. Túlzás lenne azt állítani, hogy a meccsek után hömpölyögne a tömeg az Illovszky Rudolf Stadion környékén, de a közeli utcákban, illetve kocsmákban ilyenkor sok piros-kékbe burkolózó ember feltűnik. Így volt ez vasárnap délután is, amikor a csapat a soros vereségét ezúttal a Pakstól szenvedte el, és amikor az egyik elszontyolodott szurkoló fogadást ajánlott, hogy a következő meccsen már nem Kondás Elemér irányítja a csapatot, senki sem csapott a tenyerébe, mert elképzelni sem tudta az ellenkezőjét.

Azaz: nem az volt a kérdés, hogy Kondás Elemérnek mennie kell, hanem az, hogy ki jöhet utána. Márpedig, ha akadt volna bárki is, aki állja a tétet, most dörzsölhetné a tenyerét, ugyanis a Vasas tegnap bejelentette: a vezetőség nem váltja le a vezetőedzőt, továbbra is a Debrecennel korábban két bajnokságot nyert tréner ül a kispadon. Lássuk be: nem szokványos döntés született. Nemcsak a Vasast tekintve, hanem a magyar labdarúgás egészét. Adott egy csapat, amely a legutóbbi nyolc bajnoki meccséből egyet sem nyert meg az NB I-ben, az előző három találkozóján ki is kapott, kilenc fordulóval a vége előtt nyolc pont a lemaradása a még bennmaradást érő, 10. helyen lévő Újpesttel szemben, ilyenkor a megszokott megoldás az edző kirúgása, jöjjön az új személyiség, az új impulzus, hátha képes kiutat mutatni a reménytelenségből.

 

A Vasas most nem ezt az utat választotta. A csapattal tavaly feljutott Kuttor Attilát gond nélkül kiakolbólította már szeptember elején, hét forduló, az eredményeket nézve öt döntetlen és két vereség után. Ő azóta nyilván hálás a kirúgásáért, hiszen nagyon jól megvan Mezőkövesden kiesési gondok nélkül, de ez most nem számít: a legutóbbi 17 fordulóban elért három győzelemmel, öt döntetlennel és kilenc vereséggel Kondás Elemér folytathatja a munkát. Nagy Miklós sportigazgató indokolta meg a döntést, és a szavai több beismerést is magukban rejtenek. Például kimondta, hogy nem sült el jól az őszi váltás, azóta nem szerepel jobban a Vasas, és ezért sem érzi azt a vezetőség, hogy egy újabb váltás biztosan segítene.

Magyarán, a gyászos szereplésnek más az oka. Például – és a sportigazgató erről is tett említést – a keret kialakítása sem szerencsés, nem feltétlenül volt jó ötlet válogatottat is megjárt zsoldosokat összegyűjteni az öltözőbe, akiknek ez a klub szemlátomást nem a szívügyük, a csupán jó kereseti lehetőség miatt jöttek Angyalföldre, többen akár egy éppen zajló idény közepén. Nagy Miklós olyat is mondott, hogy a Vasasnál nem lehet edzőt buktatni, amivel beismerte, Feczesin Róbert, Márkvárt Dávid és Radó András miért került ki március 8-án a keretből, ezek szerint nagyon helyesen.

Beismerése a döntés annak is, hogy a klubvezetés lényegében már nem látja reálisnak a bennmaradást, és inkább a jövőre készül. Mivel az szerfelett valószínű, hogy a vetélytársak is szereznek még pontokat, a Vasasnak a hátralévő kilenc meccsből szinte az összeset meg kellene nyernie a megmeneküléshez, ilyen csodák viszont a futballban nincsenek, így viszont a váltás a kispadon nem oldana meg semmit sem. A rossz döntéseket a vezetők hozták meg, ők magukat nyilván nem rúgják ki, de most töredelmesen beismerték a saját súlyos hibáikat – ez az egy, ami a javukra írható. Most pedig alighanem majd újragombolják a kabátot, hogy a csapat jövőre visszakerülhessen az élvonalba.

Abban persze biztosak lehetünk, hogy az már nem Kondás Elemér feladata lesz.

Borítókép: Kondás Elemér folytathatja a munkát, az utolsó hely ellenére is (Fotó: Vasasfc.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.