Az Újpest bejelentette a régi ismerős visszatérését

Hivatalossá vált a tegnap megszellőztetett változtatás: Milos Kruscsics helyett immár Nebojsa Vignjevics az Újpest vezetőedzője. Vignjevics korábban egy hosszabb időszakot már eltöltött a Megyeri úton, 2013 és 2020 között ült a lila-fehérek kispadján.

Magyar Nemzet
2023. 03. 23. 13:04
Nebojsa Vignjevics
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest sem maradt ki a sorból. A nagy múltú, de idén a kiesés ellen küzdő négyesből a Fehérvár már kétszer, a Honvéd és a Vasas egyszer-egyszer váltott edzőt a 2022/23-as idényben. A lila-fehérek kispadján huszonnégy fordulón át tartotta magát Milos Kruscsics, ám a Puskás Akadémia elleni súlyos, 5-1-es vereség az állásába került. Nebojsa Vignjevics tért vissza Újpestre.

Vignjevics 2013 és 2020 között már ült a patinás fővárosi klub kispadján, 2014-ben és 2018-ban Magyar Kupát nyert a csapattal. A bajnokságban a legjobb eredménye a 2017/18-as idényben elért bronzérem volt.

A szerb szakember 2013-ban úgy ült le a kispadra, hogy az Újpest kieső helyen állt. Végül a 15. helyről a 13. pozícióig húzta fel a csapatot az akkor még tizenhat csapatos bajnokságban, utána pedig a hetediknél rosszabb helyen egyszer sem zárt a lila-fehérekkel.

Az Újpest jelenleg ugyan nem áll kieső helyen, de csak két ponttal előzi meg a tizenegyedik Honvédot, amelyet tavaly éppen Vignjevics tartott benn az élvonalban, ám ennek ellenére a kispestiek az új idényt már nem vele kezdték el.

Vignjevics azóta az Egyesült Arab Emírségekben dolgozott, de az Al-Dafra az ő irányításával tizenhat meccsből tizenhármat elveszített, így januárban megköszönték a szerb edző munkáját.

Borítókép: Nebojsa Vignjevics tavaly a Honvédot tartotta az élvonalban (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.