időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

Emberhátrányban is volt esély, de a bíró nem volt velünk az angolok ellen

Magyar Nemzet
2023.03.23. 09:06 2023.03.23. 09:10
Emberhátrányban is volt esély, de a bíró nem volt velünk az angolok ellen

Az U19-es válogatott szerdán Anglia ellen lépett pályára az Európa-bajnoki selejtezők elitkörének első mérkőzésén. Szélesi Zoltán csapata az 57. perctől emberhátrányban futballozott, és végül 1-0-s vereséget szenvedett Walsallban. Folytatás szombaton Törökország ellen, magyar idő szerint 20.30-tól.

Nehéz összecsapás várt a magyar U19-es válogatottra, az ellenfélnél több játékos is Premier League-csapatoknál, például a Manchester Unitedben, a West Hamben és a Leedsben pallérozódik. Szélesi Zoltán csapata azonban nem ijedt meg az előtte álló feladattól, bátran kezdett, az első negyedóra után az angolok átvették a kezdeményezést, de a mieink állták a rohamokat, a félidő utolsó harmadában egyre inkább fokozódott a hazai nyomás, és bár Pécsi Ármin remek teljesítményt nyújtott a kapuban, a 33. percben már ő sem tudott segíteni, Anglia Webster révén megszerezte a vezetést.

A bekapott gól feltüzelte játékosainkat, az első félidő végén Keresztest rántották le a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A második játékrészben válogatottunk bátor és agresszív mentalitással próbált egyenlíteni. Az 57. percben azonban Gruber megkapta második sárga lapját, így csapatunk az utolsó félórában emberhátrányban játszott. A taktikán ezt követően sem változtatott a csapat, tíz emberrel is mindent megtett az egyenlítésért, amihez a 66. percben járt a legközelebb: Vancsa Zalán labdaszerzését követően Kocsis Dominik lövését az ellenfél védője a gólvonalról vágta ki.

A hétperces hosszabbítás során válogatottunk továbbra is rohamozta a hazaiak kapuját, de az egyenlítés nem sikerült. 

– A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra, hiszen a mérkőzés előtt egyértelműen az angolok voltak az esélyesek. Jól sikerült felkészülnünk, a taktikai utasításokat is megvalósítottuk, aminek köszönhetően a házigazda nem igazán találta rajtunk a fogást. A szervezett védekezésünk és a kontráink lehetőséget adtak arra, hogy helyzeteket alakítsunk ki, három nagy lehetőségünk volt félidőnként, köztük Kocsis Dominik ziccere talán a mérkőzés legnagyobbja is. Véleményem szerint egy tizenegyest nem ítéltek meg a számunkra, de ez természetesen nem lehet kifogás. Az utolsó félórában tíz emberrel is tartottuk magunkat, sőt, mindvégig benne volt a mérkőzésben az egyenlítés. A lehetőségünk megvolt erre, emiatt van némi hiányérzetem, de figyelembe véve minden körülményt büszke vagyok a csapat teljesítményére. Sokat kivett belőlünk a találkozó, de ez volt a terv, neki akartunk ugrani a házigazdának, hiszen csak az első helyezett jut tovább a csoportból – értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán szövetségi edző az MLSZ honlapján.   

Az U19-es válogatott legközelebb március 25-én, szombaton lép pályára, Törökország ellen, magyar idő szerint 20.30-kor.   

Borítókép: Gruber Zsombor piros lapja miatt fogyatkozott meg a magyar válogatott (Fotó: MLSZ.hu)                                                     

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.