A magyar Grand Slam-győztes mesélt a rákból felépült partneréről

A torok-, és mellrák betegségéből felépült korábbi világelső teniszező, Martina Navratilova korábbi páros partnere, Temesvári Andrea elmondta, hogy a nehéz pillanatokban ő is támogatta az egyéniben, párosban és vegyespárosban összesen 59-szeres Grand Slam-győztes világsztárt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 23. 8:10
Temesvári Andrea
Budapest, 2013. március 26. Temesvári Andrea teniszezõ az M1 televíziós csatorna Ridikül címû nõi beszélgetõs mûsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt/MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi világelső szupersztár, a csehszlovákiai születésű, az Egyesült Államokban letelepedett teniszező, Martina Navratilova tavaly októberben, a WTA-vb-n idején fedezett fel egy megduzzadt nyirokcsomót a torkában. Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy Navratilova torok-, és mellrákban szenved, a gyors és pontos diagnózisnak hála, Navratilova kezelése még időben elkezdődött.

Az egyéniben, párosban és vegyespárosban összesen 59-szeres Grand Slam-győztes világsztárban a korábbi páros partnere, Temesvári Andrea is tartotta a lelket. 

Navratilova felépült a rákból       Fotó: Glyn KIRK / AFP

Erről az egykori top 10-es magyar legenda, az 1986-ban Navratilova oldalán Roland Garrost nyert játékos mesélt a Metropolnak. – Tizenhárom évvel ezelőtt már átesett egy sikeres rákkezelésen Martina. Amikor tavaly karácsony előtt beszéltem vele, éreztem a hangján, nagyon meg van ijedve. Mondta is, 2010-ben nem gondolt arra, hogy közel a vég, most viszont eszébe jutott, hogy ez a karácsony lesz az utolsó az életében. Nincs mit szépíteni a dolgon, halálfélelme volt, amit nem is tagadott – elevenítette fel Navratilova nehéz pillanatait a visszavonult magyar teniszező.

TENNIS-ROLAND-GARROS-GRAF-NAVRATILOVA
Az 1986-os Roland Garros páros döntőjének főszereplői: Gabriela Sabatini, Steffi Graf, Temesvári Andrea és Martina Navratilova       Fotó: AFP

Temesvári szerint Navratilova felépülésében az volt a kulcs, hogy a bajnoknő soha nem adta fel, legalább olyan elánnal küzdött, mint egykoron a teniszpályán. Csak akkor a tornagyőzelmekért, most pedig az életéért küzdött.

– Bevallom, én biztos voltam abban, hogy Martina ezt a csatáját is sikeresen megvívja, mert az élni akarása mindent legyőz. Mindig nagy küzdő volt, számomra is óriási öröm, hogy meggyógyult. Igaz, vár még rá néhány sugárkezelés a következő hetekben, de ez már elsősorban a megelőzés érdekében történik – folytatta Temesvári. Hozzátette, már alig várja, hogy újra beszéljen a felépült klasszissal. – Elmondom majd neki, hogy gratulálok azért, mert ismét tudta, mikor kell rákapcsolnia. Vesztes állásból csak a legnagyobbak képesek nyerni. Martina pedig újra győzött! – nyilatkozta a magyar női tenisz legutóbbi top 10-es játékosa. 

Borítókép: Temesvári tartotta a lelket a korábbi partnerében (Fotó: MTVA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.