Kiderült, mikor temetik Lendvai Miklóst

Az egykori válogatott labdarúgó február 20-án hunyt el tragikus hirtelenséggel.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzetisport.hu2023. 03. 01. 18:27
Lendvai
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 7-én 14 órakor búcsúztatják Lendvai Miklóst a zalaegerszegi Új köztemetőben – tudta meg a Nemzeti Sport a Zalaegerszegi Torna Egylettől (ZTE). 

A 23-szoros válogatott labdarúgó február 20-án hunyt el tragikus hirtelenséggel.

Lendvai Miklós a ZTE saját nevelésű futballistájaként mutatkozott be az élvonalban nevelőegyesülete színeiben, a rendkívüli munkabírásáról és fizikai erejéről ismert labdarúgó az 1996-ban, Atlantában szerepelt olimpiai válogatott meghatározó játékosa volt. Később a Ferencvárosban és a Győri ETO-ban is megfordult pályafutása során, s edzőként is edzette a zalaegerszegi csapatot.

Végül 2016-ban szállt ki a magyar futball vérkeringéséből, amikor a Hévíz edzője volt, amelyet feljuttatott a megyei első osztályból az NB III-ba, majd önként távozott. Lapunknak két évvel ezelőtt mesélt a döntése okáról és a futballhoz fűződött, ellentmondásoktól sem mentes viszonyáról.

Lendvai 2001 és 2003 között 34 bajnoki mérkőzésen a belga élvonalban is játszott, az egykori klubja, a Charleroi szurkolói pedig február 26-án a Sint-Tuiden ellen egy hatalmas molinóval tisztelegtek emléke előtt. 

Borítókép: Lendvai Miklós (Forrás: Zalaegerszeg megyei jogú város Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.