A Barcelona óriási pofont kapott, a Real Madrid jutott döntőbe

A Real Madrid sima, 4-0-s győzelmet aratott Barcelonában, így 4-1-es összesítéssel bejutott a spanyol Király-kupa döntőjébe. A május 6-i, sevillai fináléban tehát az Osasuna és a Real Madrid csap majd össze.

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 22:55
Ronald Araújo Vinícius Júnior
Barcelona Real Madrid Király-kupa 2023 el clásico Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid tett azért, hogy az első pillanattól feszült legyen a hangulat a Barcelona elleni spanyol Király-kupa-elődöntő visszavágója előtt.

A játékvezető és a VAR-bíró elleni támadás nélkül is izgulhatatt volna az első meccsen 1-0-s vereséget szenvedett Real, amikor a visszavágó harmadik percben Alaba kezéhez ért a labda a büntetőterületen belül, de nem járt tizenegyes az esetért.

A folytatás kevés helyzetet és sok feszült jelenetet hozott, és Vinícius alaposan összekapott, még a mindkét oldalra kiosztott sárga lap után sem higgadtak le, miközben a katalánok edzője, Xavi is megkapta az edzőként szinte menetrendszerű figyelmeztetését reklamálásért.

Az első félidő hosszabbításában aztán Lewandowski lövését bravúrral védte Courtois, az ellentámadásból pedig gólt lőtt a Real: Vinícius lövésébe Koundé még belekapott, de így is a gólvonalon túlra csorgott a labda. Benzema még belebikázta a hálóba a játékszert, de így is brazil csapattársa lett a gólszerző.

Az aranylabdás támadó azonban nem hagyta magát, a második félidő elején meglőtte a maga gólját, döbbenetesen egyedül hagyták őt a hazai védők a tizenhatos vonalánál, szemben a kapuval.

A Barcelona immár kiesésre állt, de hamar tovább rontott a helyzetén. A legutóbbi el Clásico hőse, Franck Kessié rúgta fel Viníciust a tizenhatoson belül, a büntetőt Benzema értékesítette.

A hazaiak ekkor teljesen szétestek, végül a francia támadó meglőtte a harmadik gólját is, így Benzema négy napon belül két mesterhármast szerzett.

Innentől kezdve már csak az volt a kérdés, hogy megússza-e a Real piros lap nélkül a hátra lévő perceket. Elsősorban az ellenfelet hergelő Vinícius volt veszélyben, akit csapattársai komoly erőfeszítések árán tartottak távol az újabb tömegjelenettől.

A Real Madrid 2014 óta első, összességében története huszadik Király-kupa-győzelmét szerezheti meg május 6-án. A sevillai döntőben az ellenfele az Osasuna lesz, amely még soha nem nyerte el a trófeát.

Spanyol Király-kupa, elődöntő, visszavágó

Barcelona–Real Madrid 0-4 (0-1), gólszerző: Vinícius (46.), Benzema (50., 58., 81., a másodikat 11-esből)

Döntőbe jutott a Real Madrid, 4-1-es összesítéssel.

Borítókép: Vinícius lőtte a visszavágó első gólját (Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.