Keserű lett a bemutatkozó meccse a Kisvárda új edzőjének

A labdarúgó NB I 25. fordulójának a nyitányán két dobogóért harcoló csapat találkozott egymással. A Kisvárda, amely új edzővel, Milos Kruscsicsal játszott hazai pályán a Puskás Akadémia ellen. A hazai csapat jól futballozott, egy óra elteltével már 2-0-ra vezetett, ám a felcsútiak cserejátékosai összehoztak előbb egy gólt, majd kiharcoltak egy tizenegyest, és ezzel 2-2 lett a végeredmény.

2023. 04. 01. 14:56
KRUSCIC, Milos
Kisvárda, 2023. április 1. Milos Kruscic, a Kisvárda szerb vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Puskás Akadémia FC mérkõzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2023. április 1-jén. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész Attila a héten interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben az edzőváltás hátterébe engedett bepillantást. Ez a váltás azért volt sajátos, mert miután a Kisvárda az idei nyolc meccséből csak egyet nyert meg, Török László helyére az a Milos Kruscsics érkezett, akit néhány nappal korábban menesztett az Újpest. A várdaiak sportigazgatója arra a kérdésre, hogy a hátralévő kilenc fordulót tekintve mi a cél, határozottan felelte, hogy a harmadik hely, és szerinte ezt a csapat el is éri majd.

Ehhez fontos állomás volt szombaton a Puskás Akadémia elleni találkozó, ugyanis a felcsútiak is harmadik helyért hajtanak a bajnokságban. Az már az első perctől fogva érződött, hogy a hazai csapatnak jót tehetett az edzőváltás, mert a korábbiaknál felszabadultabban, élénkebben és bátrabban futballoztak. Ennek ellenére negyedóra elteltével a vendégek előtt adódott az első nagy helyzet, Puljic azonban a kapu mellé fejelte a labdát. A 31. percben pedig megérdemelten szerzett vezetést a házigazda: Kovacic nagyszerűen adott balról a középen érkező Szpaszicshoz, ő pedig ügyesen, laposan, a kapus mellett öt méterről a hálóba gurított – 1-0.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A szünet után a felcsúti csapat kezdett el rohamozni, ám a 61. percben már két gólra nőtt a hátránya: Alic adott be balról, Mesanovic az alapvonal közeléből visszagurított Szpaszicsnak, aki senkitől sem zavartatva hét méterről a kapu bal oldalába lőtt – 2-0. Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője kis különbséggel pályára küldte Zahedit és a fiatal Grubert is, ami jó húzásnak bizonyult, mert ők ketten hozták össze a szépítő gólt a 79. percben: Hindrich kapus egy hazaadott labdát ellenfélhez passzol, Gruberhez került a labda, ő nagyszerűen ugratta ki a balösszekötő helyén futó Zahedit, aki átvette, majd 14 méterről higgadtan lőtt laposan a kapu bal oldalába – 2-1.

A 83. percben egy előreívelt labdát a szintén csereként beállt Slagfert a tizenhatoson belül vett le, a mögötte futó Alic meglökte, ezért elesett. Erdős József játékvezető tizenegyest ítélt, a várdai védőt pedig kiállította, a VAR pedig neki adott igazat. A büntetőt Favorov végezte el, és a vetődő Hindrich mellett a kapu közepébe helyezte a labdát – 2-2. A Puskás Akadémia tehát felállt a kétgólos hátrányból, az utolsó perceket ráadásul emberelőnyben játszhatta le. Ezzel a döntetlennel maradt a két csapat között a hárompontnyi különbség a felcsútiak javára, akik a harmadik helyre léptek fel, a Kisvárda pedig a hatodik helyen áll.

NB I, 25. forduló

Szombat

Kisvárda–Puskás Akadémia 2-2 (1-0), Kisvárda, Várketi Stadion, 1768 néző, jv.: Erdőss. Gólszerző: Szpaszics (31., 61.), illetve Zahedi (79.), Favorov (11-esből 84.). Kiállítva: Alic (Kisvárda, 83.)

Újpest–Zalaegerszeg 15.00 (tv.: M4 Sport)

Bp. Honvéd–Paks 19.30 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap

Kecskemét–Mezőkövesd 14.15 (tv.: M4 Sport +)

Ferencváros–Mol Fehérvár 16.30 (tv.: M4 Sport)

Debrecen–Vasas 19.00 (tv.: M4 Sport)

Borítókép: Milos Kruscsics érkezésével sem tudott meccset nyerni a Kisvárda (Fotó: MTI/Czeglédy Zsolt)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.