Báder Márton lett a kosárlabda-szövetség elnöke

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének budaörsi központjában rendezett tisztújító küldöttgyűlésen az egyedüli jelöltként indult, 42 éves exjátékost, Báder Mártont egyhangú szavazással, 135 támogató vokssal választották a szövetség vezetőjévé.

Forrás: MTI2023. 05. 02. 17:06
BÁDER Márton
Báder Márton lett a kosárszövetség elnöke Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 98-szoros válogatott center, Báder Márton négyszeres magyar bajnok és kupagyőztes, visszavonulásáig szerepelt többek között a Budapest Honvéd, az Albacomp, a szlovén Krka Novo Mesto, a horvát Cibona Zagreb, a spanyol Manresa, a görög Panelliniosz, a cseh Prostejov, az ukrán Himik Juzsnij, a szerb Hemofarm Vrsac és a Szolnoki Olaj csapatában. Báder a szavazás előtt azt mondta a megjelenteknek, fél éve még nem gondolta volna, hogy ilyen lehetőséghez jut.

– Tisztában vagyok a felelősséggel, és fontos, hogy bármikor felelősségre vonható elnök legyek. Összetartó csapatot szeretnék, nem zárkózom el a viták elől, de fontos, hogy azok konszenzussal záruljanak. Szalay Ferenccel egyetértünk abban, hogy átmenetre van szükség, ezért négy új tagot javasoltam a tízfős elnökségbe – jelentette ki Báder Márton. 

Dávid Kornél is elnökségi tag lett

A szövetség elnökségében maradt Becsky István, Bokor Ákos, Fűzy András, Hajdu Péter, Pukler Gábor és Sántha Gergely, hozzájuk csatlakoztak négyen. Az új tagok között ott van a 127-szeres válogatott Dávid Kornél, az eddigi egyetlen magyar NBA-kosaras, aki jelenleg az NBA-alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks játékosmegfigyelője, továbbá a 110-szeres válogatott Mészáros Zalán, az 52-szeres válogatott Krasovec Péter, valamint Pantl Péter, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója.

Az MKOSZ-t eddig irányító Szalay Ferenc két hete jelentette be, hogy nem méreti meg magát a küldöttgyűlésen, és 13 év után leköszön tisztségéről, ezzel együtt mindenben támogatja utódját. A szolnoki polgármester búcsúbeszédében kiemelte, hogy irányításával sikerült békét és rendet teremteni a magyar kosárlabdában.
– A vitákat 2010 után már házon belül rendeztük, kifelé pedig egységes gondolatokat fogalmaztunk meg. Ez stabilitást adott a szövetségnek, amely a kezdeti 200 millió után jelenleg már 6,3 milliárd forintból gazdálkodik, és jelenleg 639 milliós tartalékkal rendelkezik. A saját lábunkon állunk, emellett ideköltöztünk a Magyar Kosárlabdázás Házába, megnyitottuk saját múzeumunkat, és a felnőtt-, valamint korosztályos tornák megrendezésével komoly sportdiplomáciai sikereket értünk el – fogalmazott a távozó elnök Szalay Ferenc.  

Borítókép: Az új elnök (Fotó: MTI)


  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.