Inzaghi sajnálja, hogy elmaradt a kiütés Milánóban

Az Internazionale 2-0-ra nyert a Milan ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Az olasz házi rangadó főszereplői abban egyetértenek, hogy továbbra is nyílt a visszavágó. Simone Inzaghi, a győztes hadvezér elszalasztott esélyről beszélt, a meccs emberének választott örmény középpályás, Henrih Mhitarjan még nem akar gondolni a BL-döntőre.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 7:23
null
AC Milan's Italian coach Stefano Pioli (L) and Inter Milan's Italian head coach Simone Inzaghi greet prior to the UEFA Champions League semi-final first leg football match between AC Milan and Inter Milan, on May 10, 2023 at the San Siro stadium in Milan. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 A Milan alaposan beragadt a rajtnál: a 11. percben már két gólos hátrányban volt, s ha Calhanoglu 19 méterről megeresztett bombája a bal kapufa belső részéről befelé pattan, majd Jésus Gil játékvezető nem vonja vissza a már megítélt, a VAR miatt visszavont tizenegyest, akkor az Inter az első félidőben lerendezhette volna a párharcot. Nem tette, megelégedett Edin Dzeko és Henrik Mhitarjan góljával, 2-0-s előnyről várja a visszavágót. 

AC Milan vs FC Internazionale - Serie A
Pioli a meccs előtt még boldogan parolázott Inzaghival     Fotó:  Piero Cruciatti /AFP

A Milan edzője, Stefano Pioli a mérkőzés végén leszögezte, szó sincs arról, hogy eldőlt volna a párbaj. – Az Inter jobb volt az első félidőben, és rúgott két gólt. Mi a szünet után megpróbáltuk átvenni a kezdeményezést, de nem sikerült gólt szereznünk – mondta a tavaly Olaszországban az év edzőjének választott szakember. Azt elhallgatta, hogy sorozatban a harmadik tétmeccsen maradt gólképtelen a csapata az Interrel szemben. Pioli mást hangsúlyozott. – Az Inter a hetedik percig nem is járt a tizenhatosunkon belül, ekkor jött a szöglet, majd a gól. Sajnos nem összpontosítottunk megfelelően, de a csapat erejét mutatja, hogy 0-2 után sem esett szét. Más eredményre vágytunk, de még megfordíthatjuk a párharcot – fogalmazott az 57 éves edző, aki a 2016–17-es szezonban Milánó kék-fekete csapatát, az Intert irányította.

Pioli ellenfele, Simone Inzaghi a csapata első félidei játékát méltatta. – Nagyon elégedett vagyok, az első félidő rendkívüli volt, akár kettőnél több gólt is szerezhettünk volna – mondta a szezon közben kis híján menesztett edző az Amazon Prime Italiának. – A visszavágón mögöttünk lesznek a szurkolóink, és tudjuk, hogy szükségünk van még egy fontos mérkőzésre ahhoz, hogy az álmunk valóra váljon – nyilatkozta a világbajnok csatár, Filippo Inzaghi öccse. A második Inter gól szerzője, a mérkőzés emberének megválasztott örmény Henrik Mhitarjan még nem gondol a Bajnokok Ligája-döntőre. – Gratulálok a csapattársaimnak, nagy sikert érünk el, de a munkát még nem végeztük el. Több gólt is szerezhettünk volna, akkor az előnyünk is nagyobb lenne a visszavágóra, de egyelőre így állunk – összegzett az Inter középpályása.
Az Inter abban lesz érdekelt, hogy a következő héten a szezonban negyedszerre is legyőzze Milant, és André Onana nyolcadszor is kapott gól nélküli meccsel zárjon. Ha így lesz, 2010 után újra BL-döntőbe jut az Inter. Ha a kameruni kapus csak egy gólt kap, akkor sem fogják leszedni a fejét a kék-fekete hívek.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés: AC Milan (olasz)–Internazionale (olasz) 0-2 (0-2), Milánó, San Siro, jv.: Jésus Gil (spanyol). Gólszerző: Dzeko (8.), Mhitrajan (11.). A visszavágót május 16-án játsszák. 

Borítókép: Pioli (balra) és Inzaghi másképp látta az eseményeket (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.