Magukat ostorozzák a finnek az USA-tól elszenvedett vereség után

A házigazda Finnország az Egyesült Államok elleni 4-1-es vereséggel kezdte meg a szereplését az A csoportos jégkorong-világbajnokság tamperei csoportjában, ahol a magyar válogatott is szerepel. A meccs után nemcsak a játékosoknak, hanem az unalmas hazai szurkolóknak is bőven kijut a bírálatokból.

Magyar Nemzet
2023. 05. 13. 11:40
finnek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha megszerezte a vezetést, Finnország végül az Egyesült Államok ellen sima, 4-1-es vereséggel mutatkozott be a részben hazai rendezésű jégkorong-világbajnokságon. A vereség több szempontból hatalmas csalódás a hazaiaknak. Tavaly uralták a hokit, hiszen dupláztak, megnyerték az olimpiát és a – szintén hazai rendezésű – világbajnokságot is, egyértelmű esélyesként várták a vb-t, s persze népünnepélyre készültek. Nos, ebből semmi sem lett.

 

Lantos Gábor, az Origó kiküldött munkatársa tanúja volt a finn gyötrelemnek, majd beszámolt a meccs utózöngéiről. „A közönség amolyan úri módon, szép csendben ült a hatalmas létesítmény székein, egyetlenegyszer volt csak hangrobbanás, amikor a finnek az első harmadban megszerezték a vezetést. De azok, akik arra számítottak, hogy a 14 ezer hazai néző majd belekergeti csapatát a győzelembe, most óriási csalódottsággal értékelik a történteket” – összegzi a mérkőzést.

A finn lapok nem kímélték a csapatot, és a szurkolóknak is kijutott a bírálatból. Legalább a játékosok nem beszéltek mellé, pontosan tudják, hogy gyenge teljesítményt nyújtottak. Kaapo Kakko, a New York Rangers hokisa azt is kimondta, megdöbbentette, hogy mennyire kriptai hangulat uralkodott az arénában.

Aki Magyarországról utazik a vb-re, készüljön fel a kiugróan magas árakra a vb helyszínén, a Nokia Arénában. Íme, egy kis ízelítő:

  • egy szelet (!) pizza 6,5 euró
  • egy minikolbász és egy kis krumpli hozzá 10,3 euró
  • egy ásványvíz 4 euró
  • egy pohár (nem korsó!) sör, 9,5 euró

Ezekre az árakra még a finnek is panaszkodnak, mit szóljanak hozzá a magyarok?!

A magyar válogatott szombaton 15.20-tól a Dánia elleni mérkőzéssel kezdi meg a világbajnoki szereplését.

Az Origó végig élőben tudósít a világbajnokságról.

Borítókép: A finneknek van okuk a csalódottságra az USA elleni meccs után (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.