időjárás 27°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Megúszta a Vidi, s az edzője utalt rá, jön a nagy takarítás

Magyar Nemzet
2023.05.28. 09:16 2023.05.28. 09:49
Megúszta a Vidi, s az edzője utalt rá, jön a nagy takarítás

A Fehérvár megmenekült a nagy szégyentől és végül bennmaradt a labdarúgó NB I-ben. A változások azonban elkerülhetetlenek. Hogy milyen mélységben, az most még nem tudható, de a játékoskeret biztosan gyökeresen átalakul, miként arra Bartosz Grzelak, a Vidi vezetőedzője utalt a Vasas vendégeként elért keserves 0-0 után.

Az utolsó fordulóban úgy játszott a Vasas vendégeként, ahogy a 2022–23-as idény során a legtöbbször a labdarúgó NB I-ben. Gyengén s nem állíthatnánk, hogy különösebb nagy lelkesedéssel. A 0-0-s eredmény mégis elég volt a bennmaradáshoz, mert a Honvéd drámai meccsen 2-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában. 

A találkozó után Bartosz Grzelak, a Fehérvár edzője így értékelt:

– Idegesen kezdtük a mérkőzést, ami rányomta a bélyegét az első félidei játékunkra, elbátortalanodtunk, és nem tudtunk kezdeményezően fellépni, védekezésből támadásba átmenni. Az első játékrész nagyrészében a Vasas játszott jobban, főleg mezőnyben. A szünet jót tett nekünk, a második félidőben támadóbban és magabiztosabban játszottunk, a tizenhatos környékén voltak lehetőségeink, amikből kis szerencsével nagyobb gólhelyzetek is lehettek volna. Ma a szerencsével hadilábon álltunk, és hiányoztak az extra villanások ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. A második játékrészben a Vasasnak nem volt komolyabb lehetősége, így összességében azt mondhatom, hogy mi álltunk közelebb a győzelemhez. Nagyon fontos volt, hogy a bajnokság utolsó két fordulójára sikerült talpra állnunk, a bennmaradás kiharcolásában pedig a csapat egészét és a csapatszellemet emelném ki.

Mondhatnánk, hogy a lengyel származású svéd tréner felmondta a kötelezőt. Az adott mérkőzésen nyújtott teljesítménynél sokkal fontosabb kérdés: hogyan alakul a Vidi jövője, marad-e a vezetőedző, hogyan változik a játékoskeret?

Nos, Bartosz Grzelak érthetően rébuszokban beszélt csupán minderről, ám a mondandójából azt hámozhattuk ki, hogy ő marad, helyesebben szeretne maradni. Úgy fogalmazott, biztosan átalakul a keret, de részletekbe nem akart belemenni. 

 

Kovács Dániel: A dolgok kezdtek kicsúzni a kezünk közül

A Vidi kapusa, Kovács Dániel is beszélt a csapat megpróbáltatásairól és a minimális cél teljesítéséről.

– Örülünk, hogy véget ért ez a szezon. Pedig jól indult az EKL-meneteléssel és a Köln legyőzésével, de az idő előrehaladtával sajnos a dolgok kezdtek kicsúzni a kezünk közül. Szerencsére végül túléltük, nem voltam még soha ilyen helyzetben, de természetesen bíztunk benne a végén, hogy a Puskás Akadémia nem szenved vereséget. Borzasztó idegőrlő volt, a ZTE elleni meccs után visszatettük a saját kezünkbe a sorsunkat, a már kiesett Vasast kellett volna megvernünk, ez nem sikerült, és emiatt érhet kritika minket, de a lényeg most az, hogy bennmaradtunk. Most gyorsan el kell felejtenünk ezt a szezont, pihenünk egy kicsit és fel kell készülnünk a következő szezonra, aminek sokkal jobban kell sikerülnie – mondta Kovács Dániel.

Borítókép: Megtépázott sereg, maroknyi kitartó szurkoló. Ez lett a Vidiből az idény végére (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.