Mourinho ezt is elintézte, és ennek mi is örülünk

A jövő szerdai Európa-liga-döntőre, a Sevilla–AS Roma mérkőzésre több mint ötvenezer szurkoló érkezhet Budapestre. Huszonháromezer külföldről érkező látogató már gondoskodott a szállásáról.

Magyar Nemzet
2023. 05. 26. 13:44
null
20210620 MN Budapest EURO 2020 Magyarorszag Franciaország Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A José Mourinho vezette, Konferencia-liga-címvédő AS Roma és a sorozat rekordbajnoka, a spanyol Sevilla csapatának jövő szerdai mérkőzése a Puskás Arénában mintegy ötvenezer futballrajongót csábíthat Budapestre. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) információi alapján már most több mint 34 ezer előfoglalást regisztráltak a fővárosi szálláshely-szolgáltatók, ami közel 35 százalékkal haladja meg az egy héttel későbbi foglalási adatokat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által létrehozott NTAK adatai alapján a döntő estéjére vonatkozó budapesti vendégéjszaka-foglalások több mint kétharmada külföldiektől érkezett, mintegy 23 ezer nemzetközi vendég gondoskodott már szálláshelyéről a mérkőzés napjára. A hazai szálláshely-szolgáltatók által az NTAK-ba továbbított információk alapján Olaszországból mintegy 4100 turista foglalt már szállást. Őket több mint kétezer-kétezer foglalással a brit, a spanyol és német vendégek követik. Az előfoglalások több mint felét szállodákban regisztrálták, többségében a négycsillagos szállodákat részesítették előnyben, egyharmaduk pedig háromcsillagos szálláshelyeket választott.

Az NTAK adatai szerint sokan gondolhatják, hogy Budapestre látogatásukat nem csak egy napra tervezik, hiszen a döntőt megelőző napra szóló előfoglalási adatok is jelentősen megugrottak. Május eleji terveikhez képest kétszer több, mintegy kétezer vendég ütemezett be már az előző napra is fővárosi városlátogatást, míg a spanyolok körében is közel 70 százalékos az emelkedés, közülük is majd kétezer vendég foglalt szállást már a meccs előtti napra. Mindez jól mutatja, hogy az El-döntő milyen jelentős mértékben járul hozzá a magyar turizmus és az abban működő vállalkozások piaci erősödéséhez. Emellett a sporteseményhez kapcsolódó NTAK-információk nagymértékben segítik a Magyar Turisztikai Ügynökséget abban, hogy minden korábbinál pontosabban célzott nemzetközi marketingkampányokkal csábíthassa hazánkba az utazni vágyókat.

Borítókép: Szurkolók a Puskás Arénában (Fotó: Mirkó István)

-

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.