időjárás 27°C Mihály 2023. szeptember 29.
logo

Négy éve európai kupát nyert, most három játékosa maradt a klubnak

Magyar Nemzet
2023.05.04. 18:37 2023.05.04. 18:48
Négy éve európai kupát nyert, most három játékosa maradt a klubnak

A Siófok női kézilabdacsapata három kivétellel valamennyi játékosával szerződést bontott. A klub közleménye szerint nagyszerű lehetőség előtt állnak a saját nevelésű fiatalok.

A Siófok női kézilabdacsapata 2019-ben megnyerte az akkor még EHF-kupának nevezett második számú európai kupasorozatot, a következő idényben pedig jó úton haladt afelé, hogy kiharcolja a Bajnokok Ligája-indulás jogát.

A 2019/20-as évad végét azonban teljesen felborította a koronavírus-járvány, a Siófok pedig elindult a lejtőn.

Az anyagi nehézségek ellenére a klub az aktuális idényben is az NB I ötödik helyén áll, most azonban szétszéled a csapat.

A Siófok mai közleménye alapján három kivétellel (Wald Kíra, Lapos Laura, Herczeg Lili) valamennyi játékosának felbontotta a szerződését.

A közlemény felhívja a figyelmet, hogy a jelenlegi problémák miatt nem lehet az elmúlt idényekben megszokott nagy célokat kitűzni a csapat számára, ugyanakkor a kényszerhelyzet nagy lehetőséget jelent a saját nevelésű fiatalok számára.

A klub optimistán zárta a közleményt, Siófokon bíznak benne, hogy lépésről lépésre visszaküzdik majd magukat a női kézilabda NB I felsőházába.

Borítókép: Teljesen megváltozik a Siófok kerete (Fotó: sonline/Németh András)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.