Az Inter edzője szinte beleőrült az elveszített BL-döntőbe + videó

A végén talán önmagát kellett volna becserélnie: korábbi olasz válogatott csatárként Simone Inzaghi nehezen viselte, hogy az Internazionale a legnagyobb helyzetekből is képtelen volt egyenlíteni a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-döntőben. A vezetőedző önkívületi állapotba került a hajrában, nem bírt magával, de az 1-0-s vereséget így sem tudta elkerülni az Inter. Inzaghi egyszerre elégedetlen és büszke, szerinte a milánói csapat képes lehet újra a döntőig jutni.

Magyar Nemzet
2023. 06. 11. 10:45
INZAGHI, Simone
Isztambul, 2023. június 10. Simone Inzaghi, az Inter vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligájának döntõjében játszott Manchester City-Internazionale mérkõzésen az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én. MTI/EPA/Georgi Licovszki Fotó: Georgi Licovszki
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Inter a 2010-es BL-győzelme óta először jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, és bár a Manchester City elleni szombat esti veresége papírformának számít, a csapat vezetőedzője, Simone Inzaghi szerint ennél többet érdemelt volna a milánói alakulat.

De BRUYNE, Kevin; INZAGHI, Simone
Simone Inzaghi teljesen beleélte magát a BL-döntőbe. Fotó: Tolga Bozoglu

– Nagyszerű meccset játszottunk, amire büszkének kell lennünk – értékelt a meccs után Simone Inzaghi. – Nem szabad arra gondolni, hogy mi történt volna, ha, de az biztos, hogy ennél többet érdemeltünk. Egyenként megöleltem a játékosaimat, akik fantasztikusak voltak, akárcsak a szurkolóink, akik más eredményt érdemeltek volna. Abban bízom, hogy értékelik a csapat teljesítményét.

A vártnál sokkal szorosabb lett a BL-döntő, amelyet a City csak egy második félidőben kicsikart góllal nyert meg, de úgy, hogy az Internek megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre. Még a meccs utolsó pillanatában is egy szöglet után, de végül Gosens fejeséből sem lett gól.

Inzaghi ezeket a pillanatokat már nem bírta idegekkel, a szöglet előtt besétált a pályára, mintha feléledt volna benne a csatárösztön, és maga akart volna gólt szerezni, úgy kellett lerángatni a gyepről, kapott is egy sárga lapos figyelmeztetést.

Miután pedig kimaradt az újabb nagy helyzet, amivel a City győzelmével ért véget a döntő, Inzaghi összeomlott:

– Az utolsó 25 percben olyan érzésem volt, hogy a labda egyszerűen nem akar a kapuba kerülni – nyilatkozta Inzaghi. – Az ilyesmi megesik a futballban, sajnos velünk épp a Bajnokok Ligája döntőjében történt meg. Volt, hogy a gólvonalról mentettek vagy a saját játékosunkban akadt el a gólba tartó labda. Szinte minden megtörtént. A Manchester City ellen is a saját erősségeinkre koncentráltunk, és nagyon jól csináltuk. Ezzel a szellemmel, szervezettséggel és elszántsággal újra eljuthatunk idáig a jövőben.

Inzaghi játékosként 1999-ben európai szuperkupát nyert a Lazióval, de bátyja, Filippo Inzaghi kétszer is megnyerte a BL-t. Simone most nem tudott arannyal hazatérni, de a vereség ellenére büszke a csapatára.

– Egy olyan estén, mint ez, egyetlen játékost sem szeretnék kiemelni vagy elmarasztalni – jelentette ki. – Megmondtam nekik, hogy büszke vagyok arra, amit elértek. Megmutatták a világnak, hogy képesek helytállni a Manchester City ellen, amelynek az erejét mindenki ismeri.

Mi lesz Simone Inzaghi sorsa?

Inzaghi jelenlegi szerződése még egy évig, 2024 nyaráig érvényes a Serie A-ban idén harmadik helyezett Interrel, s a BL-döntő után már nyilván az lesz a téma, hogy ezt mikor hosszabbítja meg, dacára annak, hogy nem is olyan régen sokan még a fejét követelték. Erről a következőket mondta:

– A játékosokat és engem is sok támadás ért, amikor elveszítettünk olyan meccseket, amelyeket nem szabadott volna elveszíteni, de azt gondolom, hogy értékes leckéket kaptunk, sokat tanultunk ezekből a hibákból. Összességében két év alatt nyertünk négy trófeát, és eljutottunk a BL döntőjébe.

Csak a rend kedvéért: Inzaghi irányításával az Inter kétszer-kétszer nyerte meg az Olasz Kupát és az olasz szuperkupát, erről a négy trófeáról beszélt, amelyeket a 2021-es érkezése óta szerzett a milánói klubbal.

Borítókép: Simone Inzaghi elveszítette a BL-döntőt az Interrel (Fotó: MTI/EPA/Georgi Licovszki)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.