Guardiola annak az elismerését is kivívta, akiét a leginkább szomjazta

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere a labdarúgó Bajnokok Ligája megnyerése után sorra zsebeli be a dicséreteket. Ez alkalommal végre olyasvalaki is üzent neki, akit Guardiola régóta bálványoz.

Magyar Nemzet
2023. 06. 12. 10:53
FC Internazionale v Manchester City FC - UEFA Champions League Final 2022/23 Pep Guardiola
Josep Guardiola lifting the trophy during the Istanbul 2023 UEFA Champions League Final, disputed on Ataturk Olympic Stadium, 10 June 2023 Istanbul (Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto) (Photo by Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pep Guardiola még márciusban egy sajtótájékoztatón beszélt nagy szívfájdalmáról, és kijelentette, még ha háromszor is Bajnokok Ligája-győzelemre vezeti a Manchester Cityt, akkor is csődtömegnek fogja tartani magát. Ennek oka nem a futballban keresendő, a katalán szakembernek az bökte a csőrét, hogy egyik bálványa, Julia Roberts néhány évvel ezelőtt Manchesterben járt, de a City stadionja helyett csak az Old Traffordra, a városi rivális United szentélyébe látogatott ki. Guardiola ezt nem tudta mire vélni, mivel akkoriban a világoskékek nagyobb sikereket értek el a Vörös Ördögöknél.

FC Internazionale v Manchester City FC - UEFA Champions League Final 2022/23 Pep Guardiola
Guardiola BL-győzelemre vezette a Manchester Cityt. Fotó: AFP/Nurphoto/Jose Breton

Nos, azóta Guardiola szívfájdalma némiképp csökkenhetett. Egyrészt szombaton összejött a régóta várt BL-győzelem (a City 1-0-ra múlta felül az Internazionalét a döntőben), másrészt pedig a siker – és valószínűleg Guardiola korábbi nyilatkozata – az Oscar-díjas színésznő figyelmét is felkeltette, aki az Instagram-oldalán üzent a Manchester City trénerének.

– Gratulálok @pepteam, hogy Bajnokok Ligája-győzelemre vezetted a csapatodat – szólt Julia Roberts gratulációja.

Ez tökéletes idény tökéletes befejezése Guardiola számára, és talán így már kevésbé érzi csődtömegnek magát, hogy Julia Roberts elismerését is sikerült kivívnia. A színésznő legközelebb talán már az Etihad Stadiumra is kíváncsi lesz.

Borítókép: Pep Guardiola a Bajnokok Ligája-serleggel (Fotó: AFP/Nurphoto/Flaviu Buboi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.