Ryan Reynolds a futball után a Formula–1-ben is babérokra tör

Ryan Reynolds és Rob McElhenney színészek a labdarúgás után a Formula–1-be is betörnek. A walesi Wrexham FC tulajdonosai az Alpine-istállóban szereztek részesedést.

2023. 06. 26. 14:31
Rob McElhenney és Ryan Reynolds részesedést szerzett az Alpine-ben
US actor and Wrexham owner Rob McElhenney (L) and US actor and Wrexham owner Ryan Reynolds (R) celebrate on the pitch with the National League trophy after the English National League football match between Wrexham and Boreham Wood at the Racecourse Ground Stadium in Wrexham, north Wales, on April 22, 2023. Hollywood stars Ryan Reynolds and Rob McElhenney embraced in celebration as they watched Wrexham, who the duo bought in 2020, reach the English Football League for the first time in 15 years on Saturday after a 3-1 win over Boreham Wood. (Photo by Oli SCARFF / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Deadpool című film főszereplője, Ryan Reynolds és a Felhőtlen Philadelphia forgatókönyvírója és egyik szereplője, Rob McElhenney 2020 novemberében léptek be a labdarúgás világába, amikor megvásárolták a Wrexham FC-t. A két hollywoodi színész mert nagyot álmodni, és azt tűzték ki célul, hogy a Premier League-be juttatják a walesi klubot. Ennek első lépéseként a Wrexham megnyerte az ötödosztályú bajnokságot. A walesi csapat felvirágoztatása tehát már megkezdődött (a folyamatot a Üdv Wrexhamben! című sorozat mutatja be), így Reynolds és McElhenney fogták magukat, és újabb sportágat készülnek meghódítani: ezúttal a Formula–1-re vetettek szemet. Egy befektetői csoport tagjaiként, az Otro Capitallal és a RedBird Capitallal karöltve huszonnégy százalékos részesedést vásároltak az Alpine Racing istállóban, amelynek értéke becslések szerint ezek után közel 900 millió euróra nőtt.

OCON, Esteban; VILLENEUVE, Gilles McElhenney és Reynolds immáron az Alpine résztulajdonosai
McElhenney és Reynolds immáron az Alpine résztulajdonosai. Fotó: MTI/AP/The Canadian Press/Ryan Remiorz

 

Az Alpine felvirágoztatása következik

Az Alpine tavaly a negyedik helyen végzett a bajnokságban, idén viszont nyolc futam elteltével visszacsúszott az ötödik helyre, mivel a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes mellett immáron az Aston Martin is megelőzi. Az istálló szeretné ledolgozni a hátrányát az élcsapatokhoz képest, ennek érdekében befektetőket keresett, akiket immáron meg is talált.

– A társulás fontos lépés annak érdekében, hogy fokozni tudjuk a teljesítményünket minden téren – vélekedett Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a fokozott médiafigyelem is az előnyükre válhat a jövőben. – A többletbevételt újra a csapatba fektetjük, hogy felgyorsítsuk a Mountain Climber elnevezésű tervünket, amelynek célja, hogy felzárkózzunk az élcsapatokhoz, és a lehető legkorszerűbb létesítményekkel és felszerelésekkel rendelkezzünk.

A 2022 óta tartó Mountain Climber projekt részeként az Alpine azt szeretné elérni, hogy a csapat száz futamon belül a világbajnoki címre is esélyes istálló között legyen.

Ecclestone-nak nem tetszik az új irányvonal

A Formula–1-et közel negyven évig irányító, majd 2017-ben távozott Bernie Ecclestone csalódottan szemléli, hogy az F1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media egyre inkább az Egyesült Államokra fókuszál, a brit üzletember amiatt aggódik, hogy a száguldó cirkusz elveszíti a gyökereit. Ecclestone úgy jellemezte, a Miami Nagydíjon megmutatkozott, hogy utódai csak az amerikai piaccal törődnek.

– A körítés inkább az Oscar-gálához, mintsem egy sporteseményhez illett. Nevetséges volt az egész – kesergett Ecclestone, aki a történtek láttán azt sem tudta, hogy sírjon vagy nevessen.

Borítókép: Rob McElhenney (balra) és Ryan Reynolds (Fotó: AFP/Oli Scarff)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.