Vas Blanka: Furcsa érzés lesz a sárga trikóban tekerni

Szenzációs magyar sikert hozott a női svájci kerékpáros-körverseny első szakasza. A huszonegy éves Vas Blanka első győzelmét aratta a profi országúti mezőnyben. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vasárnapi szakaszon az SD Worx magyar kerékpárosa viselheti az összetett éllovasnak járó sárga trikót.

2023. 06. 18. 9:25
Vas Blanka sárga trikó
kerékpár svájci körverseny Vas Kata Blanka SD Worx Fotó: Twitter/SD Worx
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szerintem egyszer-kétszer mehetek majd magamért – nyilatkozta a női svájci körverseny előtt az Eurosportnak Vas Blanka. Az előrejelzés fényesen bevált: a SD Worx huszonegy éves magyar kerékpárosa megnyerte a négynapos viadal első, szombati szakaszát!

Vas Blanka
Vas Blanka kezei a magasban (Fotó: Twitter/SD Worx)

Vas profi karrierje első győzelmét aratta országúton, a hajrában két klasszis csapattársa, a holland Demi Vollering és a svájci Marlen Reusser is a magyar lány sikeréért dolgozott.

– Nagyon boldog vagyok, kicsit hihetetlen a győzelem. Igazi csapatmunka volt, végrehajtottuk a tervet, hogy én leszek ma a kiemelt ember, mert az ilyen rövid szakaszok végén én vagyok a leggyorsabb – mondta Vas Blanka a győzelmével véget ért 56 kilométeres etap után.

A mezőnynek sok ideje nem volt a pihenésre: a szombat esti szakasz után a vasárnapi időfutam már 10.30-kor elkezdődik (tv.: Eurosport 1). Igaz, Vas Blanka majd utolsóként vág neki a 25,7 kilométeres távnak, elvégre ő az összetett éllovasa, azaz a magyar versenyzőn feszül majd a sárga trikó.

– Amikor olyan top versenyzők, mint Demi és Marlen jelzik, hogy értem fognak dolgozni, az nagy önbizalmat ad. Nagyon boldog vagyok, hogy győzelemmel tudtam befejezni a munkát, amit a csapattársaim elkezdtek. Furcsa érzés lesz a sárga trikóban tekerni, korábban még sosem viseltem éllovasnak járó megkülönböztető mezt. De mindenképpen élvezni fogom – szögezte le Vas Blanka.

Az SD Worx a női mezőny legerősebb csapata, sorra aratja a győzelmeket, de a magyar versenyző eddig jobbára segítőként vett részt ezekben, noha a női Vueltán volt néhány nagyon jó sprintje.

– Az elmúlt hetekben már láttuk, hogy Blanka milyen jó formában van. Három spanyolországi versenyen is jól tekert, és jó eredményt érhetett volna el, de akkor mások még erősebbek voltak a csapatból, így fel kellett áldoznia magát. A mostani győzelmet nagyon megérdemelte – dicsérte a magyar kerékpárost csapatának sportigazgatója, Danny Stam.

Borítókép: Történelmi pillanat: Vas Blanka a sárga trikóban (Fotó: Twitter/SD Worx)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.