Veszélyben Pérez helye? A lehetséges utódot figyeli a Red Bull

Sergio Pérez közelmúltbeli gyenge eredményei miatt a Formula–1-es Red Bull istálló tagjainak olykor olyan kérdésekre is választ kell adnia, előfordulhat-e, hogy idény közben leváltják a mexikói pilótát. Most a csapat tanácsadója, Helmut Marko tiszta vizet öntött a pohárba, és Pérez egyik lehetséges utódjelöltjéről is szót ejtett.

2023. 06. 28. 10:46
Sergio Pérez
Sergio Perez of Red Bull Racing during the drivers parade ahead of the Formula 1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, Canada on June 18, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Péreznek (Red Bull) finoman szólva sem az elképzelései szerint alakultak az elmúlt futamai. A győzelmek helyett a kármentés volt a fókuszban, mivel a mexikói versenyző zsinórban három nagydíjon is a mezőny második feléből rajtolt. A világbajnoki címről szőtt álmainak persze még nem lőttek, mindenesetre Pérez hátránya már tetemes, 69 pont az éllovas Max Verstappenhez képest, aki a másik Red Bull-lal sorra nyeri a versenyeket.

Verstappen (balra) marad, de Pérez (középen) ülését idővel Ricciardo kapja meg?
Verstappen (balra) marad, de Pérez (középen) ülését idővel Ricciardo kapja meg? Fotó: AFP/Getty Images North America/Arturo Holmes

Pérez teljesítményének visszaesése miatt a Red Bull vezetőinél olykor arról érdeklődnek az újságírók, nem gondolkodtak-e el rajta, hogy elköszönjenek a 33 éves pilótától. Már csak azért is, mert az istálló harmadik számú versenyzője, az előző idény után ülés nélkül maradt Daniel Ricciardo nagyon lelkes, visszatérésre készül. A jövő hónapban pedig a Pirelli silverstone-i tesztjén pályára is viheti a Red Bullt.

Helmut Marko szerint egyelőre azonban szó sincs arról, hogy az ausztrált Pérez helyére ültetnék.

– Először is, Checo (Pérez beceneve – a szerk.) még mindig második a tabellán. Szóval a cél, hogy megvédje ezt a pozíciót, és biztos vagyok benne, hogy ha arra összpontosít, hogy ezt teljesítse, akkor jó pilótája lesz a Red Bullnak – magyarázta az Inside Line F1 podcastben a csapat tanácsadója. – Ricciardo részt vesz a silverstone-i teszten, ott megnézzük, hogy hol tart jelenleg, de nincsenek azonnali terveink vele. Checóval 2024 végéig szól a szerződésünk, és természetesen gondolkodnunk kell rajta, hogy mi történik majd ezután, és meglátjuk, hogy Ricciardo a régi önmaga lesz-e újra, hiszen mindig versenyképes pilóta volt. Nem tudom, hogy mi történt vele a Renault-nál és főleg a McLarennél, miért veszítette el a formáját, ezt ki kell elemeznünk.

Péreznek tehát elvileg egyelőre nincs félnivalója, ugyanakkor meg kell őriznie a kilencpontos előnyét a mögötte igyekvő Fernando Alonso (Aston Martin) előtt. A mexikói versenyző bánatára Marko nyilatkozatából az is kiderült, az ő szemében már nyolc futam után eldőlt, hogy ki lesz a világbajnok…

Borítókép: Sergio Pérez a kanadai pilótaparádén (Fotó: AFP/Nurphoto/Jakub Porzycki)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.