Videón Dubei Debóra győztes kosara és a feszült utolsó másodpercek

Dubei Debóra elképesztő hidegvérrel dobta be a magyar női kosárlabda-válogatott győzelmet jelentő kosarát négy másodperccel a vége előtt a Csehország elleni Európa-bajnoki negyeddöntőben. Dubei Debóra, aki nemcsak a meccs hőse, hanem a magyar válogatott csapatkapitánya is egyben, később kulisszatitkot is elárult.

Magyar Nemzet
2023. 06. 22. 15:38
Dubei Dóra
Dubei Dóra Forrás: Kovács Péter/haon.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női kosárlabda-válogatottnak 10,8 másodperce maradt, hogy megfordítsa a Csehország elleni Európa-bajnoki negyeddöntőt. (Persze a meccs egyszer már nyerve volt, a mieink 17 ponttal is vezettek.) Studer betörése után a játékvezetők videózás után salamoni döntést hoztak, nem ítéltek faultot, de nem is adták a cseheknek a labdát, mi jöhettünk oldalbedobással. Ekkor már csak 5,8 másodperc volt hátra. Studer Ágnestől Dubei Debóra kapta a labdát, kis súlypontemelkedéssel dobta el a tempót, és a labda a kosárban landolt. 

Dubei Debóra
Dubei Debóra összpontosít, céloz és a labda győztes útjára indul (Fotó: FIBA)

Ezzel fordítottunk 62-61-re, ami egyben a végeredmény. Mert bár 3,6 másodperc még maradt hátra, a csehek időt is kértek, de az dobásuk már nem ért célba. 

Íme, videón Dubei Debóra kosara, a feszült utolsó másodpercek, majd az ünneplés:

Dubei Debóra átmenetileg szakítana a kedvenc számával

– Amit most letettünk a pályára, amennyire akartunk, azt szavakba nem lehet önteni, és még nincs vége. Van még hátra két meccs, úgyhogy bármi lehetséges. Nem gondoltunk arra, hogy a csoportkörben egy ponttal kaptunk ki a törököktől. A szerencse most mellénk állt, mert plusz húsz pontról majdnem kikaptunk. Tennünk kell érte, hogy ne legyen több ilyen hiba.Négyes a mezszámom, a kedvenc számom és a szerencseszámom is négyes, de nem szeretném, hogy a negyedik helyen fejezzük be – nyilatkozta a találkozó után az M4 Sport kamerája előtt Dubei Debóra, a magyar válogatott csapatkapitánya.

 

A csapat, ahogy illik, aztán a magyar szurkolótáborral közösen is ünnepelt.

A magyar válogatott tehát 62-61-re nyert és elődöntős, a négy között, szombaton a Spanyolország–Németország találkozó nyertese lesz az ellenfele.

Borítókép: A középpontban Dubei Debóra, a magyar válogatott hőse a csehek elleni meccsen (Fotó: Haon.hu/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.