A nyolcas mez a bizalom és a tisztelet jele Szoboszlai felé

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Esterházy Mátyás, aki lassan tíz éve Szoboszlai Dominik menedzsere. A beszélgetés során elmesélte, mikor lett komoly a Liverpool érdeklődése a futballista iránt, felidézte a Premier League-be vezető nehéz utat, és természetesen szóba került az is, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya ikonikus mezszámot kapott.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2023. 07. 03. 10:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Intenzív, mozgalmas és izgalmas napok állnak Esterházy Mátyás, menedzsere mögött. A Nemzeti Sportnak adott interjújában erről ő maga beszélt, elárulva, hogy a magyar válogatott csapatkapitányának Liverpoolba szerződésének az ügyében pillanatok alatt gyorsultak fel az események, a múlt héten fordultak komolyra a beszélgetései az angol klub illetékeseivel. 

Fotó: Nemzeti Sport

A menedzser azt is elmondta, hogy nem volt különösebb probléma, tulajdonképpen gyorsan megegyeztek egymással a felek. A Liverpool mindig kiemelten fontos volt számukra, és amikor egyértelművé vált, hogy az angolok szeretnék megszerezni Szoboszlai Dominikot, a kérdés az volt, elfogadják-e a lipcseiek feltételeit. Elfogadták, és ez óriási dolog.

– Mindenekelőtt nagyon büszke vagyok arra a munkára, amelyet Dominik elvégzett azért, hogy idáig eljusson, és nyilvánvalóan óriási lehetőség ez számára, hogy a világ legerősebb bajnokságában, a világ egyik legismertebb klubjában, a világ egyik legjobb edzőjének irányításával megmutathatja magát, ha ezen a szinten is bizonyítja a tehetségét. Nemigen tudom kifejezni, mekkora esély ez neki, de nyilvánvalóan bízunk Dominikban, hogy ezen a szinten is kiemelkedő teljesítménnyel lesz a csapata hasznára. A végleges döntésünk előtt Jürgen Klopp beszélt Dominikkal, és az a beszélgetés még inkább növelte a klub iránti elkötelezettségét, motivációját.

Esterházy Mátyás felidézte, hogy egykor sokan megkérdőjelezték a döntéseiket, sokan kétkedve fogadták, a futballista miért megy Salzburgba, még többen azt kommentelték, nincs keresnivalója sem a válogatottban, sem a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában pláne nem, de a játékos minden kétkedőre rácáfolt. Most pedig, amikor a Liverpool mezében fényképezik, nem a fizetést látja, hanem a Székesfehérvárról idáig vezető utat, amely mindenkinek elérhető, de az elvégzett munkát kell ebben látni, azt követni, és reméli, egyre többen emiatt a rengeteg edzés, gyakorlás miatt tisztelik a futballistát.

Arra a felvetésre, hogy a nyolcas mez, a klubikon Steven Gerrard dressze nem kis terhet jelenthet, a menedzser ezt válaszolta:

– Inkább óriási megbecsülést. Dominik édesapjával, Szoboszlai Zsolttal most is a Liverpool edzőközpontjában vagyunk, és hihetetlen érezni azt a hatalmas tiszteletet, amellyel Dominikot fogadták, kezelik. A Liverpool korábban és Darwin Núnez megszerzéséért fizetett többet, a harmadik hely ezen a listán nagy dolog, kifejezi a klub szándékait. A nyolcas mez a tisztelet, a bizalom jele. Az elmúlt napokban rengeteget érezhettünk ezekből.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el. 

Borítókép: Szoboszlai Dominik ikonikus mezt kapott (Forrás: Liverpool FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.