Fucsovics tavaly megcsömörlött a tenisztől, idén szó sincs erről

Hatalmas utat járt be Fucsovics Márton tavaly óta. Egy éve az első fordulóban kikapott a kazah Alekszand Bubliktól a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában. Azóta minden megváltozott, Bublikkal párosozott a junior Grand Slam-győztes magyar, és már elpárolgott a dühe, a motivávációs problémákkal küszködő Fucsovics újra meglelte örömét a teniszben.

Magyar Nemzet
2023. 07. 04. 4:45
FUCSOVICS Márton; TIAFOE, Frances
Stuttgart, 2023. június 17. Fucsovics Márton az amerikai Frances Tiafoe ellen játszik a stuttgarti füves pályás tenisztorna férfi egyesének elõdöntõjében 2023. június 17-én. MTI/AP/DPA/Marijan Murat Fotó: Marijan Murat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Most már rendben van a hátam, de edzésmunkát nem nagyon tudtam végezni, ez meg is látszott a meccsen mutatott teljesítményemen. De mentálisan sem segített, amikor reggel ránéztem a világranglistára, és láttam, hogy két hét múlva 95. leszek. Itt bármit csinálhattam volna, ha négybe vagy nyolcba jutok, a világranglistás helyezésen ez akkor sem változtat. Kicsit elvesztettem a tüzet a tenisz iránt, pedig egy ilyen versenyen, ahol nincsenek pontok, ez tud segíteni a leginkább – vallotta be tavaly az első fordulóban elszenvedett wimbledoni veresége után. A magyar játékos azt is hozzátette: bár benevezett néhány kisebb tornára, lehetséges, hogy a következő hetekben pihenőre vonul, hogy visszatérésekor friss legyen.

Tennis: ATP Tour - Stuttgart
Fucsovicsnak idén jobban megy, mint tavaly      Fotó: Europress/AFP/Marijan Murat

Idén Fucsovics sokkal jobb formában várja wimbledont, mint egy éve. Az Australian Openen a harmadik fordulóig jutott, öt szettes küzdelemre késztette a Next Generation sztárját, az olasz Jannick Sinnert. A Roland Garroson egy győztes meccs után jött az emlékezetes meccs a történelmi küldetését teljesítő, a 23. Grand Slam-sikere felé robogó Novak Djokovics elleni három szettes vereség, egy játszmát felölelő meseszép ütésekkel
Wimbledon előtt Fucsovics Stuttgartban vett lendületet, idén először nyert öt meccset egymás után, végül a negyeddöntőben jó barátja, korábbi páros partnere, Frances Tiafoe állította meg
A füves pályás forma bizakodásra ad okot, s az Andrej Rubljov elleni tavalyelőtti győzelem a ngyedik fordulóban szép emlék, legutóbb ilyen bravúrra Grand Slam-versenyen Taróczy Balázs volt képes 1981-ben, amikor bejutott a Roland Garroson a legjobb 16 közé. Fucsovics idén nem kapott könnyebb sorsolást kapott, mint két éve. A világranglistán a 66. helyezett éljátékos a 28. kiemelt holland Tallon Griekspoorral (31.) csap össze az All England Clubban a wimbledoni első fordulóban.

Amennyiben nyer, a 64 között az amerikai Giron és a bolíviai Dellien meccs győztesével találkozik. És ha ezt az akadályt is sikerrel veszi, akkor jöhet a világranglista harmadik helyén álló Danyiil Medvegyev. Őt speciel 2020-ban legyőzte a Roland Garros első fordulójában. Idén is összeakadhat az orosszal Wimbledonban.

Borítókép: Fucsovics a tavalyelőtti formájában bízhat (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.