Kezd elmérgesedni a Paris SG és Mbappé kapcsolata

A helyzet fokozódik. Kylian Mbappénak nem akaródzik maradni a Paris Saint-Germainben, a klubja szeretné, ha a francia világbajnok játékos szerződést hosszabbítana. Nincsenek közel egymáshoz az álláspontok, egyelőre nem tudni, kinek állhatott érdekében, hogy nyilvánosságra kerüljön a PSG Mbappénak küldött levele. Az érzelmi befolyásolásból kiindulva talán a játékos köre szivárogtatott a sajtónak.

Magyar Nemzet
2023. 07. 23. 10:05
Ligue 1 - PSG vs Clermont Kylian Mbappé
epa10671721 Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe waves during the 2022-2023 Ligue 1 championship trophy ceremony following the French Ligue 1 soccer match between Paris Saint Germain and Clermont Foot 63 in Paris, France, 03 June 2023. EPA/FRANCK FIFE / POOL MAXPPP OUT Fotó: FRANCK FIFE / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

úgy tervezte, hogy lehúz még egy évet Párizsban, majd a szerződése lejártával, jövőre ingyen távozik álmai csapatához, a Real Madridhoz. A Paris SG érthető módon ragaszkodik a legértékesebb portékájához, különösképpen a nyáron távozott Lionel Messi után nem szeretné, ha további kulcsember hagyná el a klubot az aktuális átigazolási időszakban.

Kylian Mbappé PSG
Mbappé már nem boldog Párizsban. Fotó: AFP

A klub és a játékos közötti kapcsolat kezd elmérgesedni, a Paris SG nem vitte el magával Mbappét Japánba, ahol több felkészülési mérkőzésen csiszolódik össze a csapat az új vezetőedző, a nyáron kinevezett Luis Enrique vezetésével. A napokban a Paris SG jelezte, nem vár tovább, még a nyáron értékesíteni szeretné Mbappét az átigazolási piacon.

A PSG vezetősége levelet küldött a 24 éves világbajnok futballistának, amiben próbálja jobb belátásra bírni Mbappét. Egy közepesen felkészült pszichológus mind a tíz ujját megnyalná, a szövegben tobzódnak az érzelmekre ható, manipulatív mondatok, gondolatok. Íme egy, a francia RMC Sport által nyilvánosságra hozott levélből:

„Minden hozzád hasonlóan nagyszerű játékos ennek megfelelően hagyta el a klubját, maradandó örökséget hagyva maga után és egyben segítve a klubját, amely segített neked és amely támogatta a családodat tinédzserkorod óta.”

Maga a stílus kemény és határozott, a PSG talán észrevette, hogy nem maradt sok eszköz a kezében. Íme, teljes terjedelemben:

„Először is fontos emlékeztetnünk arra, hogy a 2022 tavaszán folytatott beszélgetéseink alapvető megközelítése az volt, hogy a Paris Saint-Germain játékosa maradsz. 

Egy olyan család része, amely annyi éven át a lehetetlent is megtette a karriered érdekében. 

Ezek a beszélgetések lehetővé tették számunkra, hogy miután megegyeztünk veled, pozitívan reagáljunk egy átigazolási kérelemre.

Ez a szellemiség jelen volt minden beszélgetésünkben, amelyek a klubunkban folyamatosan tapasztalható jóindulatot is magukban hordozták. 2022. május 21-én ebben a szellemben jelentél meg egy »2025« feliratú mezzel a Parc des Princes-ben, amivel világossá tetted a szurkolóink és a futballvilág számára a szándékaidat.

Ezért biztosan megérted, hogy a leveled, amelyet látszólag a szerződéshosszabbításod bejelentése után néhány héttel (és jóval a 2022-es átigazolási időszak vége előtt) írtál alá, annak globális hatása és egy évvel későbbi kiszivárgása hatalmas kárt okozott nekünk, ellentmondva beszélgetéseink szellemiségének, és bejelentve a piac számára, hogy 2024. június 30-án szabadon igazolhatóvá válsz, még tovább súlyosbítva a károkat.

A PSG szeretne emlékeztetni arra, figyelembe véve a futball világába történő befektetéseit, hogy Mbappé jövője két irányt vehet. Idén nyáron eligazol, vagy meghosszabbítja a 2024. június 30-án lejáró szerződését, ahogy ezt magunk között egyeztettük is. Minden hozzád hasonlóan nagyszerű játékos ennek megfelelően hagyta el a klubját, maradandó örökséget hagyva maga után és egyben segítve a klubját, amely segített neked és amely támogatta a családodat tinédzserkorod óta.

A klub a tavaly nyári, elhíresült átigazolási időszak kapcsán is szeretné tisztázni magát, rámutatva a francia és európai szabályozásokra, és elismerve, hogy az előirányzott rendkívül ambiciózus elképzeléseket csak részben lehetett volna megvalósítani. Olyan feltételeket kellett teljesítenünk, amelyek teljesen az irányításunkon felül állnak, de így is megpróbáltunk megfelelni a követeléseidnek,

(amit egyetlen más játékos kedvéért sem tettünk volna meg),

anélkül, hogy a klubra nézve ez végzetes lett volna.

Az, hogy leveledet, amelyben jelezted, hogy nem kívánsz hosszabbítani, néhány héttel az átigazolási időszak kezdete után írtad alá, őszintétlenségre utal.

Nagyon fontos, hogy sürgősen tudjunk találkozni annak érdekében, hogy megtaláljuk a minden fél számára legjobb megoldást, vagyis vagy egy szerződéshosszabbítást a 2024–2025-ös idényre, vagy a klubváltást ebben az átigazolási szezonban. 

Kizárólag ez a két irány nyújthat megoldást arra, hogy elkerüljük a klub teljes megbénítását, amelyhez a te korábbi lépéseid vezetnének.

A vezetőségünk felveszi a kapcsolatot a tanácsadóiddal annak érdekében, hogy gyors megoldás szülessen. Reméljük, hogy az elmúlt évek elkötelezettsége, jó szándéka, a példátlan befektetések a jövődbe elgondolkodtatnak a jövőddel és azokkal a szurkolókkal kapcsolatban, akik végig melletted álltak” – olvasható a nyilvánosságra hozott levélben.

Nehéz eldönteni, hogy vajon kinek állhatott érdekében a dokumentum kiszivárogtatása, de ennek nincsen különösebb jelentősége. Párizsban azt szeretnék mihamarabb megtudni, hogy Mbappé melyik klubnál kezdi a 2023–24-es szezont.

Borítókép: Mbappé valószínűleg már nem ölti magára a PSG mezét (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.