„Majd én megtanítom Maxnak, hogy tisztelje a herendi trófeát”

Nem értékelték a Red Bullnál, hogy Max Verstappen csak nevetgélt azon, hogy múlt vasárnap Lando Norris a dobogón összetörte a holland pilótának járó herendi trófeát. A 38. Formula–1-es Magyar Nagydíj győztese hamarosan megkapja a trófea másolatát, amit Helmut Marko szerint Verstappennek az elsőnél jobban meg kell becsülnie.

2023. 07. 26. 16:51
F1 Grand Prix of Hungary Max Verstappen
Max Verstappen of Red Bull Racing Honda is celebrating his victory during the race of the Hungarian Grand Prix, the 12th round of the FIA Formula 1 World Championship, at the Hungaroring in Budapest, Pest County, Hungary, on July 23, 2023. (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto). (Photo by Andrea Diodato / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar versenyhétvége talán legdrámaibb pillanata nem az aszfaltcsíkon, hanem a dobogón történt. A másodikként célba ért Lando Norris (McLaren) szokása szerint a pezsgőjével szórakozott, és az üveget a dobogó legmagasabb fokához csapta. Az ezt követő rázkódás miatt a futamgyőztes Max Verstappen (Red Bull) herendi trófeája a földön landolt és darabokra tört. 

Formula 1 Pirelli Grand Prix Du Canada 2023 Helmut Marko Max Verstappen
Helmut Marko (balra) szerint Max Verstappennek több tiszteletet kell tanúsítania. Fotó: AFP/NurPhoto/Gongora

Látszólag a vétkes és az áldozat sem foglalkozott túl sokat a balesettel, együtt nevetgéltek a pódiumon. Norris ugyan utólag bocsánatot kért, de nemcsak az ő viselkedésében találtak kivetnivalót, hanem Verstappenében is, akit látszólag kicsit sem zavarta, hogy eltört a porcelán. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko szerint ez így nincs rendben, és megígérte, ő majd elbeszélget a kétszeres világbajnok fejével, hogy nagyobb tiszteletet tanúsítson a jövőben.

– A magyarok ismertek az értékes porcelán iránti szeretetükről. Már az én időmben is gyönyörű vázák és tálak voltak a díjak. A trófea másolata a gyárunkba kerül majd, és én megtanítom Maxnak, hogy értékelje az eredetit, amit most pótolnak neki. Ez egy magyar hagyomány, amit a fiataloknak is meg kell érteniük – szögezte le Marko.

A Formula–1-es Magyar Nagydíj legjobbjainak szánt, tizenötmillió forintot érő trófeákat eredetileg fél év alatt alkották meg, de a futamgyőztesnek járó másolat a herendi porcelánmanufaktúra tájékoztatása alapján hetek alatt elkészül. Így Markónak és Verstappennek hamarosan sort kell kerítenie az ominózus beszélgetésre.

 

 

legalább egy helyen jól teljesített

Marko tehát Max Verstappen a dobogón előadott produkciójával cseppet sem volt elégedett, a holland versenyző pályán nyújtott teljesítményével viszont annál inkább. A címvédő közel 34 másodperces előnnyel ért célba, de a Red Bull tanácsadója elmondta, a különbség jóval nagyobb is lehetett volna.

– A versenytempó tekintetében jóval a többiek előtt állunk. Max valójában jóval gyorsabb is lehetett volna, korántsem adott ki mindent az autóból – árulta el a riválisok számára elkeserítő információt Marko.

Borítókép: Max Verstappen törött trófeával távozott a dobogóról (Fotó: AFP/Nurphoto/Andrea Diodato)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.