Nyolcezer méter fölötti, rendkívüli videóval üzent Varga Csaba

A magyar hegymászó felvétellel bizonyítja, hogy felért a 8125 métere csúcsra.

2023. 07. 05. 7:21
Varga Csaba
Forrás: Fotó: Varga Csaba/ Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli videót tett közzé a Hazajáró Facebook-oldalon Varga Csaba. A magyar hegymászónak még arra is jutott ideje és ereje a világ kilencedik legmagasabb csúcsán, hogy felvételt készítsen és röviden üzenjen. – Ez a csúcs. 8125 méter. Nagyon nehéz volt – mondja erősen zihálva a Nanga Parbat tetejéről, szó szerint a felhők fölül.

Hajrá, Erdély! Hajrá, Partium! Hajrá, Székelyföld! Hajrá, Felvidék, anyaország, Délvidék, Kárpátalja és Őrvidék! Kitartás! Sziasztok!

– üzente ezután a magyarságnak az erdélyi magyar hegymászó. Majd nyolcezer méter felett meglobogtatta a Nagyvárad feliratú magyar zászlót, illetve megemlékezett a 150 éves Magyarországi Kárpát Egyesületről, melynek tagja is.

Mint arról korábban beszámoltunk, Varga Csaba vasárnap dél körül ért fel a világ kilencedik legmagasabb csúcsára. Egy ideig izgulhattunk érte, mert a nagy szél miatt nem tudott bejelentkezni. A felvételen is látszik-hallatszik, hogy az idő tiszta és napsütéses, de a szél nagyon erősen fúj. Később azonban kiderült, hogy a sikeres csúcstámadás után biztonságban leereszkedett, azóta már az alaptáborban jár.

Varga Csaba csúcstámadása
Forrás: Facebook

Borítókép: Facebook/Varga Csaba

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.