„Köszönöm! Köszönöm!” – gátfutónk nem győzött hálálkodni

A magyar atléták nem győzik dicsérni a budapesti atlétikai világbajnokság hangulatát. Többen beszámoltak arról, hogy szinte könnyekig hatódtak a hazai szurkolók óriási buzdításától. Bánóczy Árpád is ebbe a körbe tartozik, hatalmas egyéni csúcsát a közönség támogatásának tudja be, és megcélozza a párizsi olimpiát.

2023. 08. 20. 15:18
BÁNÓCZY Árpád
Atlétikai vb - Férfi 400 méteres gátfutás Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti atlétikai világbajnokságon alig akad néhány szám, amelyben nem indul magyar versenyző. Ugyan sok atlétánknak csak egy fellépés jut a Nemzeti Atlétikai Központban, de nem szabad alábecsülni azt az erőt és motivációt, amit a hazai vb tapasztalatából nyernek. Bánóczy Árpád is kiváló példa erre. A huszonegyedik születésnapját néhány nap múlva ünneplő atléta majdnem fél másodpercet javított az idei országos bajnokságon felállított egyéni csúcsán (50,79), 50,31 másodpercre javította legjobb idejét 400 méteres gátfutásban.

Bánóczy futása után az M4 Sportnak elárulta, hogy szerinte az óriási egyéni csúcs legalább 60-70 százalékban az elképesztő magyar közönségnek köszönhető.

– A bemutatásnál picit lemaradtam, még ültem, de már láttam, hogy jön a kamera. Hát, ami tapsot, zsongást kaptam, el is könnyeztem magam a rajt előtt. Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! – mondta a gátfutó, láthatóan még mindig az élmény hatása alatt.

Bánóczy következő célja, hogy kvalifikálja magát a jövő évi párizsi olimpiára.

– Megpróbálunk a ranglistáról kijutni. Nem lesz könnyű feladat, de azt hiszem, itt most a közönség elég nagy biztatást adott arra, hogy megéri ezt csinálni, utolsó pillanatáig – fogalmazott Bánóczy Árpád.

A budapesti atlétikai világbajnokság további híreit itt olvashatja.

Borítókép: Bánóczy Árpád számára is felejthetetlen élmény a hazai világbajnokság (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.