Hét magyar futballista is ott van a Fradi csoportkörös keretében

Nyilvánosságra hozta a Ferencváros labdarúgó-csapata a Konferencialiga csoportkörére benevezett 23 játékos névsorát. Két kapus, nyolc védő, hét középpályás, hat támadó – összesen hét magyar játékos szerepel a listán, köztük a válogatottban a Szerbia elleni csütörtöki győzelemben főszerepet játszó Dibusz Dénes és Varga Barnabás, valamint a német Eintracht Frankfurttal szerződést kötő ifjabb Lisztes Krisztián is. Kimaradt viszont az elmúlt évek egyik legjobb Fradi-játékosa, Tokmac Nguen.

2023. 09. 08. 17:24
DIBUSZ Dénes
Labdarúgó Kl-selejtező - Ferencvárosi TC-Zalgiris Vilnius Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi sorozatban ötödször szerepel valamelyik európai kupa főtábláján, a Konferencialiga csoportkörében az előző idényben döntős olasz Fiorentinával, a belga Genkkel és a szerb Csukaricskivel küzd majd meg az F csoportban. Itt főszerep juthat a kapuban Dibusz Dénesnek, aki a szerbek elleni győztes válogatott meccsen nagy védéseket mutatott be, Varga Barnabásnak, aki gólt szerzett Belgrádban és az U21-es válogatottban gólpasszt adó ifjabb Lisztes Krisztiánnak is, aki nemrég szerződést kötött az Eintracht Frankfurttal.

LISZTES Krisztián
Lisztes Krisztián az ősszel még a Fradi mezében vehet lendületet a csoportkörben. Fotó: Kovács Tamás

A klub honlapjának közlése szerint a Fradi keretében ott van kapusként a csapatkapitány Dibusz mellett a saját nevelésű Varga Ádám is. A nyolcfős védelemben helyet kapott a friss igazolás Ismail Aaneba, mellette Myenty Abenára, Botka Endrére, Ibrahim Cissére, Eldar Civicre, Samy Mmaee-ra, Pászka Lórándra és Cristian Ramírezre számíthat az új vezetőedző, Dejan Sztankovics.

A középpályán Mohammad Abu Fani, Mohamed Ali Ben Romdhane, Muhamed Besic, Anderson Esiti, Cebrail Makreckis, Sigér Dávid és Kristoffer Zachariassen lesz bevethető. A gólszerzésért Marquinhos, Lisztes Krisztián, Owusu Kwabena, Aleksandar Pesic, Adama Traoré és Varga Barnabás fog felelni. Itt feltűnő Tokmac Nguen kimaradása. A 29 éves norvég támadó főszereplője volt a Fradi elmúlt években aratott nemzetközi sikereinek, a tavasszal azonban kétszer is megsérüt, és a jelek szerint még nincs olyan formában, hogy a csapat segítségére legyen.

A Fradi vezérigazgatója fontos nemzetközi feladatot kapott

Orosz Pált, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját beválasztották az Európa futballklubjait tömörítő szervezet, az ECA vezető testületébe, a Boardba. Az FTC 12 éve tagja az ECA-nak, amely csütörtökön, Berlinben tartotta 30. közgyűlését, Orosz Pál és a klub itt kapta a jelentős sportdiplomáciai elismerést.

Az FTC a szerb Csukaricski ellen hazai pályán kezdi meg szereplését a Kl főtábláján szeptember 21-én, csütörtökön 18.45 órakor. A második fordulóban Firenzébe utazik, ahol október 5-én 21 órától lép pályára, majd október 26-án, szintén idegenben a belga Genk vendége lesz 21 órától. A negyedik kört a Groupama Arénában játssza november 9-én, a Genket fogadja 18.45-től, majd november 30-án, Szerbiában 21 órától a Csukaricski otthonában lép pályára. A csoportkört hazai pályán zárja, december 14-én 18.45-től a Fiorentinát látja vendégül.

Az FTC 23 fős kerete a csoportkörre:
Kapusok: Varga Ádám
Védők: Ismail Aaneba, Myenty Abena, Ibrahim Cissé, Eldar Civic, Samy Mmaee, Pászka Lóránd, Cristian Ramírez
Középpályások: Mohammed Abu Fani, Mohamed Ali Ben Romdhane, Muhamed Besic, Anderson Esiti, Cebrail Makreckis, Sigér Dávid, Kristoffer Zachariassen
Támadók: Marquinhos, Lisztes Krisztián, Owusu Kwabena, Aleksandar Pesic, Adama Traoré, Varga Barnabás

Borítókép: Dibusz Dénes a Fradi kapuját a Konferencialigában is védheti (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.