időjárás 2°C Miklós 2023. december 6.
logo

Milák Kristóf elárulta, mikor kezd el újra versenyezni

Magyar Nemzet
2023.09.30. 08:01 2023.09.30. 13:08
Milák Kristóf elárulta, mikor kezd el újra versenyezni

Milák Kristóf két és fél hónapnyi kihagyást követően szeptember elején újrakezdte az edzéseket, de hogy a versenyzéshez mikor tér vissza, az eddig kérdéses volt. Az olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa-bajnok úszó most maga árulta el, mikor és hol lehet az első versenye. Milák az úszás mellett ezentúl a tanulmányaira is fókuszál, az Óbudai Egyetem hallgatója lett.

júniusban fáradságra hivatkozva lemondta a részvételt a fukuokai vizes világbajnokságon, és a nyarat pihenéssel akarta tölteni. Az eredeti tervekhez tartva magát az olimpiai bajnok úszó szeptember 4-én kezdte újra az edzéseket, az viszont, hogy mikor láthatjuk őt újra versenyezni, még Sós Csaba számára sem volt egyértelmű. Az úszók szövetségi kapitánya visszatérési lehetőségként a budapesti Világkupa-fordulót említette, melyet október 20. és 22. között rendeznek meg a Duna Arénában.

Milák Kristóf
Milák Kristóf jól érzi magát a medencében Fotó: MTI/Kovács Anikó

– Milák újra edz, és reméljük, hogy minden rendben lesz körülötte, ezért is jó, hogy ilyen korán van a Világkupa, mert nem lehet bujkálni, mindenkiről kiderül, milyen hatékonysággal készül. Minden attól függ, hogy milyen állapotban lesz addig, hiszen hosszú kihagyás után viszonylag rövid ideje van a versenyig. Remélhetőleg indul, de erről végleges döntés még nem született – nyilatkozta szeptember elején Sós Csaba Milákról.

 

Miláknak egyelőre a visszarázódás a célja

Nos, most maga Milák oszlatta el a kétségeket, és a Sportálnak elárulta, valóban a budapesti viadalon várható a visszatérése.

– Tudtommal a budapesti világkupán tervezek először vízbe ugrani. Nagyon jól érzem magam a medencében, még a kezdetleges izomlázas időszakok ellenére is egyre jobban. Igyekszem minél több időt a vízben és készüléssel tölteni. Terveim egyelőre nincsenek, sem elképzeléseim. 

Egyelőre szeretnék visszarázódni abba a kerékvágásba, amit két és fél hónappal ezelőtt abbahagytam. Szeretném megtalálni a számításaimat, jól érezni magamat. Szeretnék minden egyes nap úgy lemenni az uszodába, hogy élvezem, amit csinálok, és van értelme, eredményes tudok lenni, a versenyeken pedig a legtöbbet tudom magamból kihozni, legyen az Európa-bajnokság, világbajnokság vagy olimpia 

– fogalmazott a 23 éves klasszis, aki jövőre, Párizsból minél több éremmel szeretne hazatérni.

Milák Kristóf az élsport mellett ezentúl a tanulmányaira is koncentrál, az Óbudai Egyetemen fog tanulni.

– Az volt a tervem, hogy tanuljak, a sport mellett legyen egy másik, nagyon hasznos elfoglaltságom, és az itt megszerzett tudást tudjam majd kamatoztatni a visszavonulásom utáni életben, legyen ez akár a mostani gazdálkodás és menedzsment szak, esetleg később egy másik.

Borítókép: A győztes Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntője után a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.