Marco Rossi élete egyik legkülönlegesebb napjára készül Kaunasban

Hétfő este a kaunasi Dariaus ir Girėno Stadionasban tartotta meg a magyar labdarúgó-válogatott a hivatalos sajtótájékoztatóját a keddi (20.45) Litvánia–Magyarország Eb-selejtező előtt. Az eseményen a nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya, Marco Rossi és a csapat védője, Szalai Attila vett részt.

Forrás: Origo2023. 10. 16. 19:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon sok újságíró volt kíváncsi és szavaira a magyar válogatott hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen ott volt Hegedűs Gábor, az Origó tudósítója is. A nagy érdeklődés egyáltalán nem meglepő, mivel a magyar válogatott kedd este a kijutás reményében lép majd pályára Litvánia vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyolcadik fordulójában. 

SZALAI Attila; ROSSI, Marco
Fotó: MTI/Illyés Tibor 

– Nagyon nagy ünneplés nem volt a szerbek legyőzése után, de természetesen örültünk a sikernek. Remek volt a hangulat, mindenki átérezte, mekkora eredményt értünk el.
Jó helyzetben vagyunk, de még nem értük el a célunkat – hangsúlyozta Szalai Attila. Hozzátette, a Litvánia elleni meccs előtt a megfelelő regeneráción volt a hangsúly. A magyar védő elárulta, nagyon várják a meccset, és szeretnének nyerni. A saját helyzetével kapcsolatban elmondta, mindig hatalmas megtiszteltetés a válogatottnál lenni. Most pedig plusz motivációja is van: – Sajnos a klubcsapatomban az elmúlt négy mérkőzésen nem léptem pályára, így duplán ég bennem a bizonyítási vágy. Aki ismer, azt tudja, mit várhat tőlem, igyekszem mindig a legjobbamat nyújtani.

 

Az Origó kérdésére elárulta, a korábbi eredményét ki kell zárni: – A modern labdarúgás a jelenről szól, azt pedig csak az Isten tudja, mit hoz a holnap. A hazai Litvánia elleni meccsből a tanulságokat le kell vonni, a hibákat ki kell javítani. Oda kell figyelnünk, hogy stabil legyen a védekezésünk holnap is. – Hozzátette, 

a védelemben fontos az összeszokottság, akár Langgal, Fiolával és Botkával is játszott már együtt, ha éppen hiányzott. Akkor is mindenki jól megoldotta a feladatát, reményei szerint holnap is így lesz. A

 várható hideg időjárással kapcsolatban elmondta, ő jobban szeret ilyen időjárási körülmények között játszani, és szerinte a profi fociban mindenhez alkalmazkodni kell, ezzel soha nem volt probléma, kedden sem lesz.

SZALAI Attila
Fotó: MTI/Illyés Tibor 

A szövetségi kapitány, Marco Rossi azzal kezdte a sajtótájékoztatóját, hogy mindenki egészséges a keretben, három napjuk volt regenerálódni. Hozzátette, ha nem lenne egészséges egy játékosa, akkor fél lábbal is pályára lépne egy ilyen meccsen.

– Nem titkoljuk, hogy a három pontért jöttünk, de meg kell adni az ellenfélnek a tiszteletet. A sikerrel két körrel a vége előtt kijuthatnánk az Eb-re, ez pedig történelmi mérföldkő lenne a magyar foci számára. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a litván válogatott nagyon motivált lesz, a budapesti találkozón is megnehezítette a dolgunkat. Ráadásul másfél év után most aratta az első sikerét Bulgária ellen, ez nagy lökést adhat neki – mondta az olasz szakember.

ROSSI, Marco
Fotó: MTI/Illyés Tibor 

Megemlítette azt is, hogy a litvánok az új szövetségi kapitánnyal sokkal agresszívabban játszanak, de erre is felkészültek. A kezdőcsapattal kapcsolatban először nem árult el részleteket, majd viccesen megjegyezte, hogy a szerb meccshez képest tíz helyen fog változtatni.

– Na jó, nem bolondultam meg – mondta nevetve Marco Rossi. Hozzátette, azt kell folytatni, amit eddig csináltak és működött, a hibákat pedig ki kell javítani. – A válogatott kispadján mindig különleges érzés nyerni. 

A legutóbbi Eb-kijutás alkalmával nem tudtam ott lenni a csapat mellett betegség miatt, így ez lenne az első, amit a pálya szélén élnék meg. Nagyon különleges lenne számomra, még nem tudom, milyen érzések kavarognának bennem.

 Minél idősebb vagyok, annál emocionálisabbá válok. Az biztos, hogy életem legkülönlegesebb napjai közé fog kerülni, ha kijutunk – jelentette ki Rossi.

 

Marco Rossi az időjárással kapcsolatban elmondta, véleménye szerint a nagy hidegben többet tudnak futni a játékosok, így ezzel nem lehet gond. Modern a stadion, minden adott a jó eredményhez.

– Ha az ellenfél taktikai vagy technikai szempontból esetleg fölénk nőne, akkor a szívünk kell hogy továbbvigyen minket – zárta szavait az olasz mester.

Borítókép: Szalai Attila, Marco Rossi és Szabó Gergő sajtófőnök a sajtótájékoztatón (Fotó: Origó Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.