Marco Rossi szerb mérlege: két év, két pont, kilencven százalék

Marco Rossi úgy élte meg a Szerbia ellen 2-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőt, hogy két évet öregedett. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány szerint még két pont kell a továbbjutáshoz, és immár kilencven százalék, hogy ott leszünk a 2024-es Eb-n. Marco Rossi továbbra is úgy látja, Szerbia a G csoport legerősebb csapata, a magyar válogatott viszont alázatos.

2023. 10. 15. 0:14
Magyarország Szerbia, Marco Rossi
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Két pont kell még a célunk eléréséhez. Van még három mérkőzés hátra. Rendben, kilencven százalék, hogy megvan a továbbjutás – így kezdte a Szerbia elleni 2-1-es győzelem után a sajtótájékoztatóját, majd hozzátette, azzal fordult Csányi Sándorhoz a találkozó után, hogy két évet öregedett…

Magyarország Szerbia, Marco Rossi
Marco Rossi alázatos csapata ünnepelni azért tud (Fotó: Mirkó István)

– Olykor szenvedtünk, az ellenfél fizikai fölényben volt. A pontrúgásoknál is jobbak voltak. Nem is annyira a játék minőségben tudtunk felülkerekedni, hanem a szívünknek köszönhetően. Olyan srácokat láttunk, akik meghaladták a korlátaikat – Rossi ezekkel a szavakkal indokolta, hogy miért nyert a magyar válogatott. 

A meccsnek volt egy érdekes pillanata. Még le sem fújták a találkozót, amikor Dragan Sztojkovics, a szerb válogatott szövetségi kapitány már odalépett Rossihoz, hogy gratuláljon neki a győzelemhez.

– Pikszi hatalmas edző, kifejezetten szívélyes és sportszerű szakember. Elismerte, jól játszottunk, de én úgy gondolom, a szerb drukkernek sincs okuk a csalódottságra a csapatuk játéka láttán, Szerbia is kiválóan játszott, nagyszerű mérkőzés volt.

Változatlanul úgy látom, a csoportunkban Szerbia a legerősebb csapat.

Mégis kétszer le tudtuk győzni. Csipetnyi szerencse is kellett hozzá – Marco Rossi e szavakkal viszonozta Dragan Sztojkovics gesztusát.

Majd arra a kérdésre, hogy mi a magyar válogatott titka, megismételte, amit korábban már többször elmondott:

– Nincs titok, a csapatunk szívből játszik. Az ismert sztárjátékosok is alázatosan játszanak, ahogy a többiek is. 

Rossi ezek után kérdésre válaszolva több játékosát is méltatta.

jól helyettesítette Willi Orbánt

– Lang hibátlanul hozta le a mérkőzést. Logikus döntés volt, hogy olyan játékos helyettesítse Willit, aki garanciát jelent erre. De persze a védelemből a többieknek is kijár a gratuláció.

Loic Nego két gólpasszt adott

– Soha nem kételkedtem Loicban. Emlékszem a bírálatokra, amelyek záporoztak rám, amikor a Loic Negót úgy hívtam be, hogy a Vidiben csak csere volt az edzőváltás után. Sokszor a szememre vetik, hogy elsősorban emberként nézek a játékosokra. De hát kijár nekik a tisztelet, mindenkinek.

 

Sallai Rolandnak topcsapatban van a helye!

– Mindig is mondtam, hogy Roli hatalmas tehetség. Fantasztikus játékos, gyors, fürge, technikás, bírja a gyűrődést, nem is értem, hogy valamelyik topcsapat miért nem csapott még le rá. Nem leszólni akarom a Freiburgot, de Roli ennél magasabb szinten is megállná a helyét.

Kalmár Zsolt kiállítása hiba

– Zsolt úgy mesélte nekem, hogy a szerb kapus, Vanja Milinkovics-Szavics a meccs után odaszólt neki, amire ő visszafordult. Nem kellett volna… Szóváltás kerekedett belőle, végül sárga lapot kapott, s mert ez volt a második, pirosat is. Nem örülök természetesen, hogy Kalmár nem játszhat Litvániában, szerencsére, Horváth Krisztoferre viszont már számíthatok.

 

Litvániában más körülmények lesznek

– Litvánia nincs egy szinten Szerbiával, de figyelmeztető jel, hogy idegenben legyőzte Bulgáriát. Nem ismerem az ottani körülményeket, a pályát, s keddig komoly lehűlés lesz, négy fokra esik majd vissza a hőmérséklet. 

Sztojkovics: Nem érdemeltünk vereséget!

– Én is úgy láttam, ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre jobban játszottunk. Az eredménynek nem örülhetünk, nem érdemeltünk vereséget. Mivel az ellenfelünk győzött, gratulálnunk kell nekik. Ott vannak az Európa-bajnokságon, nekünk harcolnunk kell tovább – Dragan Sztojkovics, Szerbia szövetségi kapitánya sportszerűen értékelt.

 

Borítókép: Marco Rossi elismerte, szerencse is kellett a győzelemhez (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.