Evés közben jött meg a litvánok étvágya, újabb győzelemről beszélnek

Litvániában játszik Európa-bajnoki selejtezőt holnap este a magyar válogatott, és a hazai szövetségi kapitány érthetően meg szeretné akadályozni, hogy Marco Rossi csapata nyerjen, és azzal már most kijusson a jövő évi kontinenstornára. Ő és a játékosai abban bíznak, hogy tovább viszi őket a lendület, amellyel legyőzték szombaton Bulgáriát.

2023. 10. 16. 18:43
England v Lithuania - FIFA World Cup Qualfying - European - Group F
Head coach Edgaras Jankauskas of Lithuania during FIFA World Cup Qualfying - European - Group F match between England against Lithuania at Wembley Stadium London 26 March 2017 (Photo by Kieran Galvin/NurPhoto) (Photo by Kieran Galvin / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon feldobta a litván válogatottat, hogy szombaton két év után ismét tétmeccset tudott nyerni. A csapat Bulgáriában győzött 2-0-ra az Európa-bajnoki selejtezők 7. fordulójában, és ezzel matematikailag maradt minimális esélye a továbbjutásra, ám ehhez még alighanem a csoda is kevés lenne. Ennek ellenére, ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy: a litvánok hétfői sajtótájékoztatóján kiderült, nem akarnak nemcsak két évet, de három napnál többet sem várni a következő diadalra, és szándékuk szerint az újabb áldozat a magyar válogatott lenne.

Fotó: MTI/Illyés Tibor 

– Nagyszerű élmény és remek tapasztalat volt nekünk a Bulgária elleni győzelem, de nagy ünneplést nem csaptunk, mert újabb fontos mérkőzés vár ránk – mondta az újságíróknak Edgaras Jankauskas, a litván válogatott szövetségi kapitánya. – A játéktervünk megvan holnapra, de azt nem árulom el, milyen változtatásokat tervezek a legutóbbi meccshez képest. Tudjuk, hogy a magyar csapat egy győzelemmel már kivívja az Európa-bajnoki szereplés jogát, de megpróbáljuk ebben megakadályozni. 

Mindig fontos nyerni, mert így megtapasztaltuk a győzelem ízét, amit ráadásul meg is érdemeltünk. Sokat jelent ez a litván futballnak, a csapat pedig ennek köszönhetően remek hangulatban várja az újabb megméretést. 

– A magyar válogatott már a 2021-es Eb-n bebizonyította, hogy akár a legjobb csapatok ellen is van esélye, azóta például Angliát kétszer is legyőzte. A keretet minőségi játékosok alkotják, éppen ezért nehéz lesz megóvni a kapunkat. Nem véletlen, hogy a montenegrói meccset leszámítva mindig legalább két gólt szerzett – mondta a hétfői sajtótájékoztatón Edgaras Jankauskas, aki hozzátette: az is rendkívül figyelemre méltó a magyarok teljesítményében, hogy mindössze két gólt kaptak a selejtezősorozatban.

 

A sajtótájékoztatón a litván játékosok közül Edgaras Utkus, a belga Cercle Bruges 23 éves légiósa vett részt, aki úgy fogalmazott: – Gyönyörű, új stadionban játszhatunk, amelyet tavaly adtak át, és nem tudott még itt mérkőzést nyerni a válogatottunk. Nagyon izgatottan várjuk az első győzelmet, örülnénk, ha most jönne el, mindent megteszünk ezért. Büszkék vagyunk a Bulgária elleni idegenbeli győzelemre, megpróbáljuk ezt a kedvező hullámot meglovagolni.

Európa-bajnoki selejtezők, 8. forduló, G csoport: Litvánia–Magyarország 20.45 (tv: M4 Sport), Szerbia–Montenegró 20.45 (Spíler 1), a csoport állása: 1. Magyarország 13 pont/5 mérkőzés, 2. Szerbia 10/6, 3. Montenegró 8/5, 4. Litvánia 5/6, 5. Bulgária 2/6 

Borítókép: Edgaras Jankauskas újabb győzelemre vezényelné a játékosait (Fotó: NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.