Dárdai Pál nem rejtette véka alá lesújtó véleményét a hősről

A válogatott szünet után folytatódnak a nemzeti bajnokságok. A német másodosztályban a Hertha pénteken a Hannover otthonában játszik. Dárdai Pál, a berlini csapat vezetőedzője nehéz meccsre készülhet. Az biztos, hogy a Comore-szigetek válogatottjában jól teljesítő Myziane Maolida játékára a továbbiakban sem számít Dárdai Pál, ugyanis szerinte a támadó nagyon lusta.

2023. 11. 23. 17:00
DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
epa10953435 Hertha’s head coach Pal Dardai (L) gestures next to Mainz’s head coach Bo Svensson during the German DFB Cup second round soccer match between Hertha BSC and 1. FSV Mainz 05 in Berlin, Germany, 01 November 2023. EPA/CLEMENS BILAN CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: EPA/CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

vezetésével a Hertha egyelőre messze van attól, hogy a feljutásért harcoljon, csupán a tizenkettedik helyen áll a német másodosztályban. Aki azt gondolta, hogy a berliniek gondjai megoldódnak a Comore-szigeteki támadó, Myziane Maolida jó formájával, azok nagyot tévedtek. Dárdai Pál ugyanis már korábban kialakította véleményét a csatárról, s az igen lesújtó. A Dárdai által lustának nevezett Maolida menedzsere epésen reagált.

Myziane Maolida Hertha Comoros Dárdai Pál
Dárdai Pál szerint Myziane Maolida (balra) az egyik leglustább játékos, akit valaha látott (Fotó: comorosfootball.com)

Nemcsak nekünk tűnt fel, hogy a történelmi magasságokban járó Comore-szigeteki válogatott támadója, Myziane Maolida, aki Ghána ellen győztes gólt lőtt, és a közép-afrikaiak elleni siker alkalmával is betalált, Berlinben csak a Hertha negyedosztályú tartalékcsapatában szerepel.

Dárdai Pál azonban nem hatódott meg a támadó válogatottbeli hőstetteitől, a Hannover elleni, pénteki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón az újságírók felvetésére kendőzetlenül elmondta a nem éppen hízelgő véleményét Maolidáról.

Nagyon kevés nála lustább játékost láttam. Nem hagyjuk cserben, gyakorolhat velünk, de minél hamarabb távoznia kell tőlünk

idézi az Origó a magyar szakembert.

Dárdai Pál kritikájára válaszolt Maolida menedzsere

Philippe Lamboley, a Maolidát képviselő játékosügynök jelezte: abban egyetért Dárdaival, hogy védence téli távozása az egyetlen opció.

– Megértem, hogy Dárdai urat bántja, hogy Myziane, akit a szezon eleje óta nem használt, majd kidobott, magas szinten játszik nemzetközi meccseken. Ő egy középcsatár, ezt a keményen dolgozó Dárdai úr nem vette észre – hangzott az epés reakció.

Dárdai Pált persze aligha izgatják a menedzser szavai, a jelek szerint már lemondott Maolidáról. Arról viszont nem, hogy a Hertha javítson pozícióján. A feladat nem lesz egyszerű, a Hannover a negyedik helyen áll a 2. Bundesliga tabelláján, a berlini csapat csak a tizenkettediken.

Borítókép: Dárdai Pál nem fog lehetőséget adni az általa lustának tartott támadónak (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.