Rossi nem fog könyörögni a Dárdai család vívódó tehetségének

Dárdai Márton még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német felnőtt válogatottban akar szerepelni. A Hertha több poszton bevethető labdarúgója komoly segítséget jelenthetne az Eb-résztvevő magyar válogatottnak, ezzel Marco Rossi is tisztában van, de a szövetségi kapitány kijelentette: ő nem fogja győzködni a játékost.

2023. 11. 21. 7:32
Marton Dardai (Deutschland) 17.11.2023, U21, U 21 EM - Qualifikation 2023/24, Gruppenphase, 6. Spieltag, Deutschland - E
Marton Dardai Deutschland 17.11.2023, U21, U 21 EM - Qualifikation 2023/24, Gruppenphase, 6. Spieltag, Deutschland - Estland 4:1 Paderborn Home Deluxe Arena Deutschland *** Marton Dardai Germany 17 11 2023, U21 European Championship Qualification 2023 24, Group stage, Matchday 6, Germany Estonia 4 1 Paderborn Home Deluxe Arena Germany Team2No Use Switzerland. No Use Germany. No Use Japan. No Use Austria Fotó: Reuters/IMAGO/Team 2 via
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A berlini Herhában játszó Dárdai Márton egyelőre a német U21-es válogatottban szerepel, de a felnőtteknél választhatja a magyar nemzeti csapatot is. A ballábas futballista a német utánpótláscsapat észtek elleni 4-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezője után nyilatkozott a német Kicker szaklapnak – ezt szemlézte a Metropol.

Nem gondolkoztam még sokat ezen. Egyelőre az itteni meccsekre összpontosítok, és hogy mit hoz a jövő, majd meglátjuk. Eddig minden korosztályban a német válogatottban játszottam. Végül ez az én döntésem lesz. De van még időm erre

– válaszolta középső fia a Kicker kérdésére.

Soccer U-21 Laenderspiel/ European Championship qualification U 21/ Germany - Latvia 4:0.
Dárdai Márton  (Fotó:  AFP)

Már csak azért is időszerű a téma, mert Marci a tavaszi felkészülési meccseken akár be is verekedhetné magát a magyar válogatott keretébe a jövő nyári Európa-bajnokságra, amit éppen Németországban rendeznek. Dárdai Márton szavai egybecsengenek apjáéval. 

Korábbi szövetségi kapitányunk a fiai válogatottságának kérdésében mindig leszögezi: Berlinben születtek és nőttek föl, de Magyarországhoz is kötődnek, és teljes mértékben rájuk bízza a döntést.

A három Dárdai fiú közül a legidősebb, Palkó a görögök elleni felkészülési mérkőzésen csereként lépett pályára a magyar válogatottban. A legkisebb, Bence a német ifjúsági válogatottaknál mászik felfelé a szamárlétrán, nyáron éppen Budapesten nyert U17-es Európa-bajnoki címet.

szövetségi kapitány még a 2021-es Európa-bajnokság előtt kijelentette a Ripostnak, hogy már megtörtént a kapcsolatfelvétel Dárdai Mártonnal, örömmel látná őt a csapatában, de győzködni senkit nem akar arról, hogy fogadja el a magyar válogatott meghívóját.

Innen folytatódik a történet.

Borítókép: Dárdai Márton még vívódik (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.