Ezt mondta Jürgen Klopp a lecserélt Szoboszlai Dominikról

A Liverpool nagyot küzdött szombaton a Manchester City vendégeként, ami egy pontot ért a Vörösöknek a Premier League 13. fordulójának csúcsmeccsén. Jürgen Klopp elégedetten nyilatkozott az 1-1-re végződött mérkőzést követően, és bár az egyenlítő gól pillanatában Szoboszlai Dominik már nem volt a pályán, a német tréner a középpályás szerepét is kiemelte.

2023. 11. 25. 16:49
Klopp Liverpool City
Liverpool's German manager Jurgen Klopp reacts to their win after the English Premier League football match between Liverpool and Brentford at Anfield in Liverpool, north west England on November 12, 2023. Liverpool won the game 3-0. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP/Paul Ellis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City fölényben játszott a Liverpool elleni hazai bajnoki mérkőzésen, de nem tudta megőrizni a kapuját a bekapott góltól. 27. percben szerzett vezető találatára a 80. percben válaszolt. Bár csapata sokadszorra maradt nyeretlen a rivális otthonában, Jürgen Klopp az egy pontnak is örült a Premier League 13. fordulójában.

Klopp Guardiola City Liverpool
Klopp kiegyezett az egy ponttal Guardiola csapata ellen Fotó: AFP/Darren Staples

– Ha igazán jól játszunk, akkor nyerhettünk is volna. De nem a véletlen műve, hogy szinte lehetetlen győzni a Manchester City vendégeként. Voltak jó momentumaink, gyors helyzeteket alakítottunk ki, de nem elég gyakran. Tudunk és fogunk is jobban játszani, a mai meccs mindenesetre fontos tapasztalat volt a csapatunknak – vélekedett a lefújást követően a Liverpool menedzsere.

Klopp a 73. percben lecserélt Szoboszlai Dominikről is ejtett néhány szót. – Arra biztattam a srácokat a szünetben, hogy képzeljék el, milyen lenne, ha jól játszanánk. Meg kellett nyugodnunk, és stabilabbá vált a játékunk azáltal, hogy Trent Alexander-Arnoldot más pozícióba vezényeltem a védekezésben, és Mohamed Szalah pedig lezárta az emiatt keletkező területeket a második játékrészben. Sikerként kell tekintenünk a döntetlenre, mivel még csak építgetjük a csapatot, nem értünk a folyamat végére. Így nincs okom a panaszra – tette hozzá.

 

Klopp és Guardiola sem panaszkodott

Ahogyan Klopp, úgy Guardiola is dicsérte a saját játékosait. – Remek teljesítményt nyújtottunk, büszkeséggel tölt el, hogy nyolc év elteltével is képesek vagyunk így játszani. Egy kiváló csapat volt az ellenfelünk, mégis minden téren jól teljesítettünk. Hatalmas dolog, hogy két kaput eltaláló lövésen tartottuk a Liverpoolt – emelte ki a katalán edző.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: AFP/Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.