Gazdag Dániel kínjai: a hasára taposott az ellenfél + videó

Az MLS rájátszásában a Philadelphia Union a New England Revolution otthonában játszott. A vendégek magyar játékosa, Gazdag Dániel durva szabálytalanság áldozata lett, a kanadai Mark-Anthony Kaye a földön fekvő Gazdag Dániel hasára taposott, még az is furcsa, hogy egyáltalán kellett a VAR a piros lap megítéléséhez. A Philadelphia végül 1-0-ra nyert, ezzel bejutott a keleti főcsoport elődöntőjébe.

2023. 11. 09. 8:48
SOCCER: AUG 19 Leagues Cup Third Place Match - Philadelphia Union vs Monterrey
1610630504 CHESTER, PA - AUGUST 19: Philadelphia Union midfielder Déniel Gazdag (10) shoots the ball during the Leagues Cup Third Place Match between Monterrey and the Philadelphia Union on August 19, 2023, at Subaru Park in Chester, PA. (Photo by Andy Lewis/Icon Sportswire via Getty Images) Fotó: Getty Images/Andy Lewis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Philadelphia Union és a New England Revolution párharcának első meccsén büntetőből ért el gólt, s 3-1-es győzelemnek örülhetett. A két nyert meccsig tartó párharc második, foxborough-i felvonásán viszont Gazdag Dániel nem úgy vált főszereplővé, ahogy szeretett volna.

Gazdag Dániel Mark-Anthony Kaye piros lap MLS Philadelphia Union New England Revolution
Gazdag Dániel a földön, Kaye talán már elhatározta a taposást (Fotó: AP Photo/Charles Krupa)

Az első félidő hajrájában Gazdag Dániel és a jamaicai szülők gyermekeként már Kanadában született Mark-Anthony Kaye párharca során a magyar futballista a földre került, Kaye pedig Gazdag hasára taposott.

A VAR-korszakban ennél sokkal ártalmatlanabb jeleneteket sem lehet megúszni, ezúttal a videóbíró megmentette a játékvezetőt attól, hogy elmulassza megadni a teljesen egyértelműen járó piros lapot.

A Philadelphia a második félidőben végül gólra váltotta az emberelőnyt Chris Donovan révén – aki csak névrokona az amerikai futball legendájának, Landon Donovannek –, és 2-0-s összesítéssel bejutott a keleti elődöntőbe.

Gazdag Dániel és Sallói Dániel is versenyben a trófeáért

Gazdag Dániel a továbbjutás bebiztosítása után hazatér, a magyar válogatott színeiben próbálja kiharcolni az Eb-részvételt, majd november utolsó hétvégéjén, az alapszakaszelső Cincinnati otthonában lép ismét pályára az MLS rájátszásában. A főcsoport-elődöntőtől kezdve a párharcok már egyetlen mérkőzésen dőlnek el.

Nyugaton is van még versenyben magyar érdekeltségű csapat, Sallói Dániel azonban még nem tudja, hol játszik legközelebb. A Sporting Kansas City támadója jó formája ellenére nem került be keretébe, csapata főcsoport-elődöntőbeli ellenfele pedig még nem ismert, a Houston Dynamo és a Real Salt Lake párharcában a harmadik találkozó dönt.

Borítókép: Gazdag Dániel továbbjutott csapatával az MLS rájátszásában (Fotó: Getty Images/Andy Lewis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.