Real Madrid-üzenet a VAR-nak: ezt vegyétek el, ha tudjátok + videó

A rekordbajnok nem húzta tovább a kelleténél. A Real Madrid négy forduló után is százszázalékos mérleggel vezeti Bajnokok Ligája-csoportját, s a szerda esti, Braga elleni 3-0-s győzelemmel matematikailag is biztossá tette továbbjutását. Ráadásul ezúttal úgy aratott sima sikert a Real Madrid, hogy idénybeli legjobbja, Jude Bellingham pályára sem lépett. Az angol helyett gólt lőtt Brahim Díaz, Vinícius Júnior és Rodrygo is.

2023. 11. 09. 7:21
Brahim Díaz
Madrid, 2023. november 8. Brahim Diaz, a Real Madrid (b) és Vitor Carvalho, a Braga játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, a C csoport negyedik fordulójában játszott Real Madrid - Braga mérkõzésen Madridban 2023. november 8-án. MTI/AP/Jose Breton Fotó: MTI/AP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ijesztően indult a mérkőzés a Real Madridnak. A Braga már a hatodik percben büntetőt lőhetett, miután a VAR megerősítette a pályán hozott ítéletet, de Djalo lövését kivédte a spanyolok ukrán kapusa, Andrij Lunyin, aki az utolsó pillanatban lépett elő kezdőnek, miután Kepa Arrizabalaga megsérült a bemelegítésnél. Aztán a Real Madrid támadója, Brahim Díaz már a vezetés megszerzését ünnepelhette – kétszer is, mert az első gólját nem adták meg.

Real Madrid Brahim Díaz VAR gólöröm
A Real Madrid támadója, Brahim Díaz a VAR-kézjellel ünnepelte találatát (Fotó: X/B/R Football)

Az immár érvényes találat után Brahim Díaz szokatlan gólörömöt mutatott be, egyértelműen üzenve a VAR-nak: ezt vegyétek el, ha tudjátok.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Díaz első találatát a VAR közbenjárása nélkül érvénytelenítette a török Meler játékvezető, ráadásul jogosan tette ezt, Vinícius valóban szabálytalankodott, mielőtt a labda Díaz elé került.

Ancelotti a Real Madrid váratlan hőseit dicsérte

Sem Lunyin, sem Díaz nem a megszokott hősök közé tartozik Madridban, nem véletlen, hogy a Bajnokok Ligája rekordgyőztesének vezetőedzője, Carlo Ancelotti mindkettejük teljesítményére kitért a lefújás után.

– Kepa kisebb izomkellemetlenséget érzett a bemelegítés során, és nem akartuk szükségtelenül kockáztatni egyik játékosunk egészségét sem. Lunyin teljesítménye pedig bizonyította, hogy erre nem is lett volna szükség. Brahim gólt lőtt, egyet elvettek tőle, nagyszerűen kivette a részét a védekezésből is, talán meg is érdemelte volna, hogy többet legyen a pályán – mondta Ancelotti, aki a 74. percben hívta le a pályáról a spanyol–marokkói játékost , akinek a helyét foglalta el.

Addigra már kialakult a 3-0-s végeredmény: a második félidőben majd is gólt lőtt.

Brahim Díaz gólöröme más szemszögből

Rodrygót választotta az UEFA a meccs legjobbjának, a találata előtt ő adta a gólpasszt Brahim Díaznak. A brazil játékos a fenti jelenet helyett egészen másra emlékezett csapattársa gólöröméből.

– Amikor Brahim felém fordult, annyit kiabált: „ez a te gólod”. Ez is bizonyítja, milyen brilliáns csapatszellem uralkodik a keretben. Később az én gólom után én is hasonlót mondtam Viníciusnak – árulta el Rodrygo.

A Real Madrid győzelmével továbbra is százszázalékos mérleggel áll csoportjában, s már biztos továbbjutó. A Braga az Európa-ligát érő harmadik helyet foglalja el, de halvány reménye még van arra, hogy a Napolit megelőzve tavasszal is a BL-ben folytathassa.

Bajnokok Ligája, C csoport, 4. forduló

Real Madrid–Braga 3-0
Napoli–Union Berlin 1-1

Az állás
1. Real Madrid 12 pont (már továbbjutott)
2. Napoli 7
3. Braga 3
4. Union Berlin 1

Borítókép: Brahim Díaz lőtte a Real Madrid első gólját (Fotó: MTI/AP/Jose Breton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.